STAVANGER OILERS — ROSENBORG IHK 5-2:

Stavanger (aftenbladet.no): Stavanger Oilers tok tirsdag sin andre strake seier av to mulige da tabelljumbo Rosenborg ble slått 5-2 i nyåpnede DNB Arena.

- Det er utrolig deilig med en ny seier. Vi startet veldig avventende og svakt, men det tok seg heldigvis opp. Vi har imidlertid stort forbedringspotensial, og må jobbe for å spille bra i 60 minutter , sier Lars-Peder Nagel til Aftenbladet.no.

Oilers-veteranen scoret 3-1-målet for vertene i overtall, og ble også kåret til banens beste spiller etter kampslutt. Likevel er han ikke helt fornøyd.

- Kvaliteten på pasningsspillet vårt må bli mye bedre, og vi må bli mer komfortable med grunnspillet vårt. Men det er selvsagt veldig fint med to seirer av to mulige i den nye hallen , sier Nagel.

- Aggressive og kjempet hardt

Oilers-trener Petter Thoresen var godt fornøyd etter 5-2-seieren mot Rosenborg.

- Det er veldig deilig at vi våknet etter en heller dårlig 1. periode. Der var vi heldige som slapp unna med ett baklengsmål. Heldigvis var vi mye bedre i andre og tredje periode. Spillerne var aggressive og alle kjempet hardt. Det var godt å se, og det er nydelig med en god start i den nye hallen , sier han.

Hjemmelaget åpnet friskt, men det var trønderne som tok ledelsen 1-0 ved Rasmus Juell etter snaut ni minutters spill. Regjerende dobbeltmester Oilers og Juha-Pekka Loikas svarte imidlertid allerede tre minutter senere, og derfra og ut så vertene seg aldri tilbake.

God midtperiode

Det sto 1-1 etter 1. periode, men i midtperioden ga Oilers-spillerne full gass fra første dropp. Stavanger-laget dominerte fullstendig, og etter ti minutter fikk de uttelling ved Christian Dahl-Andersen til 2-1. Når Rosenborg så dro på seg både én og to utvisninger, benyttet Oilers sjansen til å legge på til 3-1 ved Lars-Peder Nagel og 4-1 ved Billy Maday, begge i overtall. Skuddstatistikken 18-7 sier bare noe om hvor overlegne Oilers var i 2. periode.

Det satte fyr også på hjemmepublikummet, som fikk full valuta for pengene sett med Oilers-øyne. Hjemmelaget var verken like gode eller like effektive i 3. periode, og et aggressivt Rosenborg-lag hadde på langt nær gitt opp tanken på å gi Oilers kamp til døra.

Rosenborg ga seg ikke

Trønderne fikk også uttelling for strevet etter 53.04 da Lou Dickenson reduserte til 4-2. Og da Oilers-back Michael Brandasu ble utvist bare 20 sekunder senere, ble det mer spennende enn hjemmefansen satte pris på.

Oilers red imidlertid stormen av, og da Martin Strandfeldt stjal pucken i rundvantet og scoret på meget frekt vis til 5-2 snaut tre minutter før slutt, var seieren sikret.

Oilers tok dermed sin andre strake seier av to mulige i DNB Arena foran 3560 tilskuere.