Stabæk – Sandviken 6-0

NADDERUD STADION: — Den største forskjellen er at Ingrid har lite å gjøre og vi har ballen mye mer, oppsummerer Trine Rønning etter kampen.

Søndag hadde Stabæk-jentene sin første seriekamp etter EM. Endelig tilbake på Nadderud var lydnivået fra tribunen noe dempet i forhold til hva sølvjentene opplevde i Stockholm. Tilskuertallet ble sagt å være 402 på Nadderud, men trolig var det langt færre fysisk til stede.

— Det er litt rart at det ikke er 40000 på tribunen, men vi visste at det kom til å skje, sier Caroline Graham Hansen, som avgjør fotballfremtiden sin til uken.

For tross tomme tribuner, var det noe liv fra sitteplassene.

— Vi er så heldige som har Stabæk support, som vi hører godt under hele kampen, sier Rønning.

— De skrek og sang i hele dag. Vi er nok mer heldige enn andre lag, legger Ingrid Hjelmseth til.

Tung uke

I søndagens kamp gjestet bunnlaget, Sandviken, tabelltoeren.

— Vi merker at nivået er forskjellig selvsagt, men det skulle bare mangle, mener Cathrine Dekkerhus.

Sølvjentene til Stabæk fikk fri tirsdag onsdag, før de måtte tilbake på trening fredag, lørdag og søndag.

— Den siste uken har vært tung. Det har vært veldig antiklimaks, forteller Rønning.

For en uke siden bommet hun på straffesparket i EM-finalen, som Tyskland vant 1-0. — Straffesparket går igjen og igjen i hodet. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle skyte midt i mål, så det var ikke det at jeg endret mening rett før, forklarer Rønning, som kan fortelle at det har vært en stor kontrakt å komme hjem fra Sverige.

— Jeg våknet tirsdag morgen og var helt alene. Jeg sto opp og laget frokost selv, så satt jeg bare der og sturet i veggen. Det var helt tomt.

Går for gull

Hjemmelaget innledet kampen med et tifo der det sto «Stabæk har tatt EM-sølv, nå går vi for seriegull».

Likevel gikk bortelaget offensivt ut i starten av kampen og presset høyt. Allerede etter fem minutter viste Caroline Graham Hansen at hun fortsatt har EM-rytmer i kroppen da hun dro av fire spillere før hun satte inn kampens første mål. Hjemmelaget gikk til pause med en komfortabel 4-0-ledelse, scoringer kun av EM-jenter.

I annenomgang fortsatte Stabæk å ha ballen og vant til slutt 6-0 mot bunnlaget.

— EM-jentene har tatt med seg motivasjon og opplevelse som spres til resten av gruppen. Det kommer positivt ut for oss, sier Stabæk-trener, Øyvind Eide.