Newcaste styrte det meste av spiller før pause, og burde ha tatt ledelsen etter 17 minutter. Obafemi Martins mottok et nydelig fremspill av Kieron Dyer, og lobbet ballen over David James i Pompey-buret.

Martins ble imidlertid feilaktig avblåst for offisde. Vanskelig jobb å se for linjemannen, men det så ut som om nigerianeren var på linje med den bakerste forsvareren i det ballen ble spilt.

Newcastle-dominansen fortsatte da lagene begynte andre omgang, og etter 69 minutter tok hjemmelaget en fortjent ledelse. Innbytter Antoine Sibierski fikk en fin pasning fra N'Zogbia på bakerste stolpe, og plasserte ballen til side for James.

Ti minutter senere kunne samme mann punktert kampen. James var langt utenfor 16-meteren og klarerte et fremspill. Ballen gikk rett til Sibierski som fyrte av et skudd mot mål. En stormende Pompey-keeper fikk kastet seg ned og gitt til corner.

Emre trodde han skulle score få minutter senere. Tyrkeren dro av en forsvarer, og prøvde å plassere ballen i hjørnet. James viste at han er en god keeper, og produserte en knallredning.

Det var bare ett lag på banen nå. Martins var den neste som fikk en gedigen mulighet. Nigerianeren dro seg ut av feltet, fikk en nydelig 45-graders pasning, men klarte på uforståelig vis å smelle skuddet over mål.

Hjemmelagets bestemann, Kieron Dyer, produserte en kjemperedning av James etter 87 minutter. Sibierski stusset et overlegg videre til Dyer, som var helt alene bakerst i feltet. Spissen fyrte av en lavt skudd, men James var lynraskt nede og fikk parert bort ballen.

Det endte til slutt med en solid hjemmeseier for Newcastle. Hadde det ikke vært for en god David James i Pompey-kassa, kunne seieren blitt enda større.