Etter tapet mot Island mandag kveld gikk Roy Hodgson av som landslagssjef for England. Spekulasjonene om hans arvtaker startet umiddelbart, og Islands trener Lars Lagerbäck er nevnt som en av kandidatene.

Egil Drillo Olsen gikk tirsdag langt i å antyde at svensken er hans favoritt til å overta ansvaret for det engelske mannskapet.

— De trenerne som gjør det godt og får mye ut av lite, står høyt i kurs. Lars Lagerbäck må jo stå høyt i kurs nå, og de har jo hatt en svensk trener før der borte. Jeg har veldig stor sans for han som type, og for hva han står for fotballmessig, sa Drillo til Adresseavisen i går.

Men selv virker ikke Lagerbäck så veldig ivrig på jobben han blir ryktet til.

— Nei, jeg synes ikke det er så aktuelt. Jeg innser hver gang jeg ser i speilet at jeg må slappe av litt. Forhåpentligvis kan jeg fortsette med fotball på en eller annen måte, men jeg tror ikke at jeg kommer til å ta en ny jobb. Selv om det er snilt av Drillo, så tror jeg ikke at jeg er aktuell, sa Lagerbäck på en pressekonferanse onsdag formiddag, ifølge Expressen.

Gudni Johannesson, nyvalgt president på Island, åpner for at svensken kan få en statue på øya.

— Takk Sverige. Takk for Lars Lagerbäck. Takk for at vi fikk sjansen til å kombinere svensk intelligens og taktikk med vulkansk følelse og nasjonal stolthet. Vi vil gjøre hva vi kan for at han skal kjenne hvor viktig han har vært for oss. Om jeg kunne skulle jeg ha gjort han til æresislending, sier han til Expressen.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»:

Vil du lese mer om Island og EM?