— Etter seks diskrete måneder i Saint-Etienne, beviser nordmannen at han er en solid spiller. Alltid tilgjengelig for å ta imot ballen. Tilbyr et interessant pasningsspill, er ifølge VG den franske storavisen L’Equipes dom over Ole Selnæs’ spill mot AEK Athen torsdag. Avisen ga midtbanespilleren 6 av 10 på børsen – best på banen sammen med et par andre.

St. Etienne spilte 0-0 hjemme mot det greske laget, og Selnæs fikk 90 minutter som anker på midtbanen. Og selv om han omtales i rosende ordelag er trønderen selv langt mer nøktern.

— At jeg fikk skryt tar jeg bare veldig positivt. Men jeg har mye å gå på. Så hvis jeg får skryt for det der, så skal de bare vente og se, varsler den tidligere RBK-spilleren.

Mye involvert mot AEK

St. Etienne spilte i 4-3-3— formasjon mot AEK Athen, noe som passer som hånd i hanske for Selnæs.

— Det er ankerrollen jeg trives aller best i, ingen tvil om det. Jeg føler at jeg behersker å spille med to «sittende» midtbanespillere også, men det er hakket bedre å ha ankerrollen, sier han.

Mot AEK var Selnæs mye involvert.

— Jeg fikk vist frem pasningsfoten ved noen anledninger. Men som sagt; det er mer å gå på, gjentar han, og utdyper:

— Jeg hadde noen pasninger som var ganske bra, men det kunne ha vært flere. Jeg kunne ha slått flere avgjørende pasninger. Jeg var ikke dominerende, men spilte greit synes jeg selv.

0-0 på hjemmebane er ikke mer enn et ok utgangspunkt foran returoppgjøret i Athen.

— AEK er et veldig bra lag, så 0-0 hjemme er ikke noen «krise». Med tanke på bortemålsregelen er det fullt mulig å gå videre fortsatt, poengterer Selnæs.

Er blitt fortalt at han satses på

90-minuttere fikk han ikke for mange av fra overgangen fra Rosenborg i vintervinduet frem mot sesongslutt i mai.

Men Selnæs har lenge vært klar på at vårparten var en tilvenningsperiode. Det var først etter sommerferien han virkelig skulle få muligheten i franske St. Etienne.

Klubben har vært tydelig på det samme.

— De har sagt at de satser på meg og alt dette, og jeg føler de mener det, at de har trua på meg og at jeg skal spille. Målet mitt er i hvert fall å spille fast denne sesongen. Det er ikke snakk om noe annet. Så er det ikke her som i RBBK, hvor det er den samme elleveren som starter i hver kamp. Vi har spillere å ta av, og det vil nok rulleres litt. Men det soleklare målet er at jeg skal starte de aller fleste kampene, sier Sverresborg-gutten.

Som alltid like offensiv og med høye krav til seg selv.

— Men fransken da?

— Det går ikke like bra. Det går bedre på banen, ja.