Barcelona tok søndag sesongens niende seier da Villarreal ble slått 3-0. Neymar scoret to mål, Luis Suárez ett, og dermed sikret laget seg iallfall noen timer på tabelltopp.

En stund så det ut til at Barcelona kunne risikere å gå målløs av banen for første gang denne sesongen, men idet klokka viste 60 minutter fant Sergio Busquets Neymar foran mål. Brasilianeren la ballen til rette, før han avsluttet til side for gjestenes keeper Alphonse Areola. Det var Neymars 10. seriemål så langt i sesongen.

I Lionel Messis skadefravær fikk Munir El Haddadi sin fjerde seriekamp fra start denne sesongen, og ti minutter etter at Neymar ga Barcelona ledelsen ble Munir felt inne i sekstenmeteren.

Luis Suárez var trygg fra straffemerket og doblet hjemmelagets ledelse med sin niende scoring for sesongen.

El Clásico

Villarreal klarte aldri å true hjemmelaget, og fem minutter før slutt punkterte Suárez kampen da han fant Neymar foran mål. Brasilianeren tok elegant med seg ballen over gjestenes forsvar, før han klinket inn sin annen scoring for kvelden.

– Jeg er så fornøyd med det jeg tilfører laget, men jeg tror fortsatt at jeg kan bli bedre, sa Neymar etter kampen.

Neste serierunde venter Real Madrid i hovedstaden for katalanerne.

– Som lag må vi fortsette å vokse, men nå kan vi slappe av og tenke på El Clásico, fortsatte Neymar etter søndagens seier.

Henger med

Atlético Madrid sikret seg en ny trepoenger da Sporting Gijon ble slått 1-0 hjemme i Madrid.

Et velorganisert Sporting utfordret hjemmelaget, og Atletico-keeper Jan Oblak vartet opp med flere gode redninger som holdt vertene inne i kampen.

I det 93. minutt avgjorde Antoine Griezmann kampen til hjemmelagets fordel da han headet et innlegg fra Diego Godin i mål. Atletico ligger dermed på tredjeplass i serien, fire poeng bak serielederen.

Real Madrid kan overta tabelltoppen med seier over Sevilla på bortebane senere søndag.