Tvillingene ble gjenforent i samme klubb da Vegard kom fra TIL sist sommer. Nå er de klare for en hel sesong i samme klubb for første gang siden 2011 da Vegard forsvant over brua til Alfheim.

— Det er bra å spille sammen med Håvard igjen. Målet er å levere på banen i år - både i form av mål og målgivende, sier Vegard Lysvoll.

Ambisiøse

På utfordring på hvor mange de til sammen skal score for TUIL i 2014, svarer de følgende:

— Vi skal i hvert fall ha 20 mål mellom oss, slår Vegard fast.

— Så lenge jeg får målgivende til Vegard er det i orden. Noen må servere han, humrer Håvard.

Trener Gaute Helstrup mener duoens målsetting om 20 mål er godt innen rekkevidde.

— Sist vi var i 1.-divisjon spilte ikke Vegard hele sesongen for oss men hadde fem mål. Håvard hadde på sin side ni mål, så det tallet de har siktet seg mot kan de klare bra med en hel sesong sammen.

Duoen mener TUIL bør kjempe om mer enn å holde plassen i 1.-divisjon.

— Vi har lyst å se litt oppover på tabellen. Målet er å etablere seg i 1.-divisjon, sier brødrene.

Forventer utvikling

Håvard Lysvoll satser på å komme seg inn på venstrekanten, der han konkurrerer med Øyvind Garfjell.

— De to er ganske så forskjellige i spillestilen, så vi har gode valgmuligheter der, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Vegard Lysvoll på sin side er aktuell både som offensiv midtbanespiller og midtspiss.

— Dersom jeg får velge er det i mellomrommet mellom midtbane og angrep jeg aller helst vil spille. Signalene er at det kan bli begge plassene, slår Lysvoll fast.

Helstrup sier Lysvoll-duoen blir viktig i TUILs kamp for å hevde seg i 1.-divisjon.

— De er i en alder der de bør prestere bedre i år enn i fjor med tanke på at de er i en fin utvikling. Og vi håper de blir enda bedre og mer sentral for oss, sier han.

Tøff vinter

Vinteren var tøff for TUIL som en periode var i alvorlige økonomiske problemer etter at Troms Kraft trakk seg som sponsor. Det merket også spillergruppa som har sagt seg villig til å jobbe inn 300.000 kroner til klubben.

— Det var litt tvil om klubben skulle overleve. Det var tungt å høre ståa når de kom. Vi i spillergruppa var bekymret, sier Vegard Lysvoll.

Nå venter en uke i spanske La Manga fra torsdagen av for TUIL. Det står i sterk kontrast fra treningen mandag kveld i regn og vind i Tromsdalen.

— Det er fint å kjenne litt på proffuka der vi kun kan konsentrere oss om fotball. Vi er jo vant til å jobbe og studerer ved siden av, sier Håvard Lysvoll.