22-åringen er en av Molde-formspillerne som har løftet seg stort i høstsesongen. Etter god innsats under U21-EM i Israel har pilene pekt oppover for Linnes.

— Det gikk trått i vår, både for meg og hele laget. Jeg valgte å ta skikkelig tak i det og fant en løsning for å komme meg videre. Etter Israel og sommerpausen er det bare gått én vei. Det er jeg glad for, sier høyrebacken til NTB.

Han har noen fine høstmåneder å se fram til.

— Ja, det blir to store utfordringer som jeg føler jeg er klar til å ta. Det blir veldig gøy å være med her først, for så å avslutte en spennende høstsesong med Molde og krone den med cupfinale.

Optimist

Linnes er i A-landslagstroppen for aller første gang. Han kjemper trolig med Omar Elabdellaoui, tidligere U21-landslagskamerat, om å få starte på høyrebacken i de to siste VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia (fredag) og Island (neste tirsdag).

— Jeg håper jeg får sjansen. Hvis ikke er jeg her for å få nye impulser og lære mye nytt. Her er det mange gode lagkamerater og et spennende lag å jobbe med videre, sier Linnes.

Norges sjanser for å nå neste års fotball-VM er minimale. Men fotballherrene gir full gass. Linnes vurderer at sjansen er god for å vinne både i Slovenia og hjemme mot Island.

— I fotballen gjelder det aldri å gi opp. Det er ikke over, og nå konsentrerer vi oss om Slovenia. Får vi ut potensialet i det laget vi har nå, kan vi slå begge lagene.

Tror på Høgmo

Mens flere av Norge-spillerne er vant med Egil «Drillo» Olsen og 4-5-1, går Molde-backen rett inn i Per-Mathias Høgmos første tropp. Den tidligere Rosenborg- og Tromsø-treneren har han hørt mye bra om.

— Inntrykket er veldig bra. Jeg har snakket med en del folk som kjenner ham bedre enn jeg gjør. Det har bare godt å si om ham. Han har veldig mye kompetanse og har fått med seg et veldig godt støtteapparat. Det ser bra ut, sier Linnes.

At Molde-manager Ole Gunnar Solskjær også var i landslagsdiskusjonen, ofret ikke Linnes en tanke.

— Vi forholdt oss veldig rolig til det. Vi har ikke pratet om eller tenkt på noe annet en Molde. Om Solskjær hadde blitt landslagssjef, ville det kommet som en stor overraskelse.

(©NTB)