Pål Gordon Nilsen hadde tenkt å ta seg litt ferie før han søkte på ny jobb etter Ungdoms— OL. Slik skulle det ikke gå.

Den tidligere NRK-veteranen valgte å si opp i NRK for å gå til ungdoms-OL på Lillehammer. Der jobbet han i 2,5 år før oppgaven var utført og han takket av 15. mars, og med et mesterskap som ble veldig vellykket.

Les intervjuet med Pål Gordon Nilsen:

Nå går Nilsen til Discovery-sporten, TV-huset som har en rekke rettigheter på fotball, håndball, ishockey og golf, for å nevne noe.

Discovery eier kanaler som Eurosport Norge, TVNorge og Max.

foto
Pål Gordon Nilsen skilte lag med Anne Rimmen og resten av NRK Sporten for å jobbe som kommunikasjonssjef i Ungdoms-OL. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix

Nilsen blir vaktsjef for golf— og håndballsendingene til Eurosport i første omgang.- Jeg kommer til å kjenne mange av mine tidligere kolleger i NRK som allerede er der, og gleder meg til å være på lag med dem, sier Nilsen.

Nilsen sikter til blant andre til tidligere NRK-veteraner som Mads Yngve Storvik, Frode Martens, Eirik Koren og Morten Johanessen, som alle har meldt «overgang» til Discovery.

— Jeg skal i utgangspunktet ikke på skjermen i denne jobben, opplyser Nilsen, som har lang erfaring fra nettopp det. Hva det blir til senere, vet han ikke akkurat nå, men uansett ser han frem til være med på et viktig tog som ruller i stor fart.

— Jeg vurderte lenge om jeg skulle fortsette med kommunikasjon, som jeg har lært mye om, eller fortsette med TV-biten. Men jeg er veldig fristet og ikke ferdig med TV. Jeg har savnet det livet.

Overtar OL-rettigheter

Nilsen mener at Discovery nå er den store TV-aktøren innen sport.

— Det er det mest spennende TV-huset stedet å være akkurat nå, med tanke på sportsrettigheter. Det satses mye, ikke minst fordi Discovery overtar rettigheten til Tippeligaen og Obosligaen fra nyttår og fire OL fra 2018. De har også rettighetene til det nærliggende VM i ishockey, Europaligaen i fotball og VM-kvaliken som starter til høsten.

Nilsen har selv jobbet med ti OL for radio og TV, og har i tillegg nylig vært med å arrangere Ungdoms-OL på Lillehammer.

Når det gjelder håndball, som han skal være vaktsjef for, har Discovery rettighetene til norsk klubbhåndball samt en rekke landskamper. Når det gjelder golf har de blant annet senderettighetene til hele den prestisjetunge PGA-touren.

Pål Gordon Nilsen vil i første omgang tilknyttes Discovery gjennom deres samarbeidspartner Ullevaal Media Center, UMC, og avtalen løper ut 2016.

– Jeg er veldig glad for å bli med på dette spennende laget, sierhan.

Det er med stor glede vi kan melde at Pål Gordon Nilsen blir en del av vår sportssatsing. Det var veldig naturlig for oss å kontakte ham når hans engasjement rundt ungdoms-OL gikk ut i slutten av mars. Pål Gordon er en av de mest erfarne i bransjen etter mange år hos NRK som både programleder, kommentator, vaktsjef og reporter i forbindelse med en rekke ulike sportsarrangementer, sier sportssjef i Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Discovery Networks.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett: