Gjengen koste seg på Holmen fjordhotell som opptakt til det som uansett blir en festdag.

— Vi er mange som ikke har slått igjennom i andre klubber, som har stanget litt og sittet på benken. Da vi kom til Røa viste trener Geir Nordby at han hadde troen på oss. Derfor er det mange av dem som ikke spilte fast på andre lag, som er fast nå, sier Gunhild Kvaalen Herregården.

Hun var selv i Asker, før hun tok på seg Røas røde trøye.

— Jeg dro til Røa fordi jeg hørte at det var et så godt miljø der. Jeg ble så utrolig godt tatt imot i klubben, som jeg har spilt for siden 2008, sier hun.

Herregården har vært med på mange triumfer i serie og cup, men etter 2012-sesongen, da det ble tap i cupfinalen mot Stabæk, skjedde det noe.

— Mange dro fra klubben. Da var målet mitt at jeg ville gi noe tilbake fordi jeg følte at jeg skyldte Røa det, legger 27-åringen til.

Flere tar ansvar

Nå er hun på et lag som holder på med å bygge seg opp igjen. 5. plass i serien og cupfinale mot Norges beste lag Lillestrøm, føles sterkt.

— Vi har en gjeng med noen eldre og mange yngre. Flere av dem som er kommet til Røa har begynt å ta ansvar, ta lederroller og stå frem. Alle er veldig ivrige. Det er gøy. Det er de samme verdiene som går igjen fra slik det var tidligere. Godt samhold betyr mye. Vi er gode venninner. I Røa er det viktig for at vi skal prestere.

Også målvakt Silje Vesterbekkmo har vært innom andre klubber.

— For meg er Røa den utvidede familien. Når man kommer hit, er det som å komme hjem.

33-åringen har to cupgull fra før, og satser på den tredje. Uansett hvordan det går, har hun bestemt seg for å legge opp.

— Jeg har spilt i toppserien siden 1999. Det blir noen hundre kamper.

Farmerlag for Lillestrøm

Geir Nordby er treneren for gjenbrukslaget. Han synes det er topp å bidra til utvikling av spillere som ikke helt har fått det til andre steder.

— Ja, det er noen som har prøvd seg i andre klubber uten stor suksess, og deretter får det til hos oss. Jeg vet ikke helt hvorfor. Mitt utgangspunkt er at jeg ser en viktig kombinasjon mellom en idrettsutøver og det hele mennesket i et lag, sier han.

Nordbys ambisjon er at alle spillerne i Røa skal trives.

— Det betyr å utfordre dem, slik at de kan utvikle seg

Nordby tenker også tilbake på generasjonsskiftet etter 2012-sesongen. Da gikk det flere spillere til Lillestrøm, blant dem Madelaine Giske, Emilie Haavi, Lene Mykjåland og Celine Pettersen. De tre sistnevnte er fortsatt i Lillestrøm, klar for storkamp i Telenor Arena.

— Jeg fleiper med at vi er et slags farmerlag til Lillestrøm. Det hadde vært moro å slå dem.

Cupfinalen lever sitt eget liv

Nordby mener at Røa er «underdog» i denne finalen, som han uttrykker det. Samtidig mener han at spillerne har trent godt. Og hvis man treffer med kampplan og har litt flaks, kan alt skje. En cupfinale er en cupfinale. Det handler også om å ha troen.

Nordby er inne i sin 20. sesong som trener for laget. Hittil har det ført til fem serie— og like mange NM-gull. Laget er i sin 8. cupfinale.

— Cupfinale er gulroten. Det morsomste to lag kan være med på. Da er du midtpunktet for en dag, og det er en utrolig ramme rundt. Jeg mener det er morsommere å være i en cupfinale enn å vinne serien.

Foruten Herregården, fremhever han Silje Vesterbekkmo, Hedda Strand Gardsjord og Line Holter blant dem som sto last og brast med Røa da det buttet imot og Nordby lurte på om han i det hele tatt greide å stille lag i 2013-sesongen.

Han betegner i dag Røa som et hardtarbeidende og dedikert lag.

— Vi har entusiastene og de er fryktløse, noe helt annet enn det vi representerte før. Da var vi skolerte, slik Lillestrøm er i dag.

Han har aktive som kan avgjøre en cupfinale, som spissen Synne Hansen. Hun kom fra intet, og er i dag landslagsaktuell.