Rosenborg var gode den første halvtimen på onsdag, men så ut til å miste litt energien etter det. Jönsson håper og tror at spillerne hever seg i prestasjonene når Brann kommer på besøk søndag.

— Først vil vi se an hvordan kampen utvikler seg de første fem minuttene før vi vil prøve å kontrollere kampen. Vi skal være offensive og ikke slippe oss nedpå slik vi gjorde mot Fredrikstad, sier svensken.

Tror ikke spillerne er slitne

Rosenborg har vært gjennom en lang sesong med Eliteserie, hjemlig cup og Europacup. Selv om spillerne så ut til å slite med energien i andre omgang mot Fredrikstad, tror ikke Jönsson at spillerne er slitne før sesongen er over.

— Nei, jeg tror det er flere grunner til at nivået falt på onsdag. Vi hadde flere spillere som ikke hadde spilt fotball på en god stund i startoppstillingen. Jon Inge (Høiland), Daniel (Fredheim Holm), Per (Werner Rønning) har ikke hatt så mye kamptrening i det siste. Bakenga var meget ivrig i første omgang, men var ikke helt der oppe i andre omgang, sier Jönsson.

Skadefri stall

Rosenborg har vært plaget med skader på flere spillere gjennom store deler av sesongen, men nå ser det ut som at Rosenborg har alle spillerne tilgjengelige når Brann kommer på besøk. Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har vært på landslagsoppdrag og skal etter tilbakemeldingene være i god behold.

— Bakenga har som kjent fått en smell, men er klar til helgen. Vi har heller ikke fått noen melding om at Svensson og Midtsjø har pådratt seg skader. Ellers er det bare noen slitne ben så vi har faktisk alle tilgjengelige, sier medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe.

Statistikken på RBKs side

Brann har ikke vunnet på Lerkendal i Eliteserien siden 1999. På de elleve siste oppgjørene på Lerkendal har seks av dem endt med poengdeling, mens Rosenborg har vunnet de fem resterende.

Rosenborg har gjort det godt på hjemmebane i det siste, mens Brann ikke har vært like heldige på fremmed gress. Rosenborg har ikke tapt hjemme på åtte kamper, mens Brann ikke har vunnet borte på fire kamper og har sluppet inn mål på de ti siste bortekampene.

I det tilsvarende oppgjøret i fjor vant Rosenborg 3-0. Statistikken er hentet fra infostrada sport.