TRONDHEIM (adressa.no): Mens hele Romsdal fortsatt feirer at Molde i går sikret seg seriegullet for første gang i klubbens 100 år lange historie – og lykkeønskningene strømmer inn til Ole Gunnar Solskjær fra fjern og nær – er det i hvert fall én mann som ikke lar seg imponere voldsomt.

Trenerlegenden Nils Arne Eggen har 15 seriemesterskap i beltet som trener, og bøyer seg ikke i støvet etter Moldes første.

— Det å bli seriemester ett år er ingen stor prestasjon i Norge. Det har med årganger å gjøre. Det er som vinårganger, vet du, sier Eggen til Nettavisen.

Og legger til:

— Foreløpig er det bare Rosenborg som har klart å vinne mer enn ett år på rad.

Eggen sikter til eliteseriens historie etter opprettelsen i 1991 - da Viking vant.

(Artikkelen fortsetter)

LITE IMPONERT: Nils Arne Eggen mener det ikke er noen stor prestasjon å bli seriemester i Norge i år (Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM).

Rosenborg tok seriegull tretten år på rad – fra 1992 til 2004. Etter det vant Vålerenga i 2005, RBK igjen i 2006, Brann i 2007, Stabæk i 2008, før Rosenborg atter tronet på toppen i 2009 og 2010. * Vi følger RBK: Siste nytt om klubben her!

Eggen er ikke overrasket over at Molde stakk av med gullet, men mener ikke klubben skal tro de har gjort en formidabel prestasjon.

— Jeg gratulerer Molde med seriemesterskapet, men det har vært klart lenge. Men nivået i eliteserien er senket flere hakk. Det ser vi jo. Det gjelder Rosenborg også. Det er betenkelig at ingen av lagene er representert i Europa, sier Eggen.

VIDEO: Molde ble hyllet av folket:

Molde FK hyllet av folket