Jeg kunne brukt denne bloggen, samtlige ord og linjer og utropstegn til å pirke i alle tenkelige detaljer og situasjoner fra Aker Stadion – de fleste av dem med negativt fortegn – i det som til sammen utgjør helheten i et katastrofalt dårlig Start-lag.

Men jeg velger å la være.

Vi taper 5-1, vi taper fortjent, og vi taper på ynkelig vis. Det er ingen grunn til å bruke mer tid på å diagnostisere dødt kjøtt etter nye 90 sørgelige minutter. Oppsummeringen kan gjøres med tre enkle ord:

Absolutt ingenting fungerer!

Sånn.

Da er vi ferdige med den saken. Den kampen. Den flausen. En ny i rekken.

Så over til noe som er langt mer krevende, men betydelig viktigere:

Hva gjør vi nå?

  • Vi har en spillergruppe som overhodet ikke presterer, de virker ribbet for selvtillit.

  • Vi har en trener som ikke lenger makter å få spillerne sine til å prestere, og som fraskriver seg ansvar.

  • Vi har en spillergruppe som ikke ønsker å jobbe mer med klubbens nåværende trener

  • Og vi har en ledelse som tilsynelatende virker handlingslammet i møte med den sportslige krisen.

Jeg brukte mange ord i min forrige blogg på å forsvare ledelsens økonomiske oppbremsing. Langt verre for den samme ledelsen er det at fotballaget, klubbens viktigste inntektskilde, nå gir full gass – mot Adecco.

En divisjon vi kjenner så altfor godt.

Der nede blir regnestykket et helt annet, og betydelig verre å hanskes med.

Fortsatt er det ikke kritisk med tanke på nedrykk, men akkurat det det kan vi mest av alt takke Viking og Sogndal for. Våre egne prestasjoner er på langt nær eliteserien verdig. To måneder, og hele seks kamper uten seier. 15 baklengsmål på de siste fem kampene.

Nok sagt.

Derfor spør jeg:

Kan det tenkes at den største besparelsen Start gjør i 2011, faktisk er å bruke penger på å løse Knut Tørum fra kontrakten sin med Start – umiddelbart?

Det er på høy tid å gjøre vurderingen.

Ikke fordi Knut Tørum er en dårlig trener, men fordi han ikke er den rette treneren i Start — akkurat nå.

Ikke fordi spillerne skal fritas for en rekke prestasjoner så svake at det grenser til det pinlige, men fordi det er umulig å skifte ut en hel spillergruppe. Jeg skulle gjerne byttet ut mange av dem, men stallen er tynn.

Nei, vurderingen bør gjøres fordi det er meningsløst å seigpine en trener på oppsigelse gjennom en høst som varsler om voldsomt uvær.

Tørum fortjener bedre. Spillerne fortjener bedre. Vi fortjener bedre.

Etter 5-1 flausen i går ga Tørum spillerne det hele og fulle ansvar etter kampen. Kort sagt all skyld. Hærføreren hadde med andre ord lagt en smart slagplan, men tapte slaget fordi han hadde elendige soldater med seg.

Slike ansvarsfraskrivelser serveres bare fra trenere som har mistet grepet, og som ønsker å distansere seg fra elendigheten.

En prestasjonsgruppe taper og vinner sammen. Alltid.

Hvis Tørum mener at Starts elendige prestasjoner den siste tiden ikke lenger er hans ansvar, er det på høy tid å ta ansvar – og forlate jobben.

Det tenker i hvert fall jeg.