GEPA-0906081287 - BERN,SCHWEIZ,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Italien. Bild zeigt Dirk Kuyt (NED) und Andrea Pirlo (ITA).Foto: GEPA pictures/ Walter Luger Foto: GEPA pictures/ Walter Luger
GEPA-0906081228A - BERN,SCHWEIZ,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Italien. Bild zeigt vorne von links: Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder, Khalid Boulahrouz, hinten von links: Ruud van Nistelrooy, Edwin van der Sar, Joris Mathijsen, Dirk Kuyt, Orlando Engelaar und Andre Ooijer (NED). Keywords: Mannschaft, Mannschaftsfoto.Foto: GEPA pictures/ Walter Luger Foto: GEPA pictures/ Walter Luger

De banket Italia 3-0 i en merkelig kamp i åpningskampen. Fredag slo de Frankrike 4-1 i en minst like underlig affære.

Dirk Kuyt ga Nederland ledelsen med en heading på corner i åpningsminuttene. Men det var i annen omgang kampen tok fyr.

Frankrike presset det aller meste av omgangen. Men det var Nederland som skulle stikke av med seieren.

Alt om EM-troppene HER!

Først kombinerte innbytterne Arjen Robben og Robin van Persie nydelig. Robben stormet nedover venstresiden etter en frekk pasning fra Ruud van Nistelrooy. Innlegget fra Robben var perfekt. Foran mål kom van Persie og banket ballen via keeper Gregory Coupet og i mål.

Thierry Henry skrenset inn reduseringen og ga Frankrike nytt håp.

Det varte bare i noen sekunder.

Arjen Robben tok igjen saken. Fra nesten død vinkel banket han ballen over hodet på Coupet og i nettaket.

På overtid satte Wesley Sneijder et verdig punktum da han sendte et langskudd i vinkelen, utagbart for Coupet.

Dagens resultater betyr at Nederland har vunnet gruppen. Dersom de oransje også vinner over Romania i siste kamp, og Italia deler poengene med Frankrike, vil gruppetoeren gå videre med to poeng. Da vil laget som har tapt minst for Nederland gå videre.