SMIL OG LATTER: De norske VM-spillerne, her representert ved Ada Hegerberg (t.v.) og Lene Mykjåland, fikk en perfekt start på VM. I kveld venter Tyskland. SMIL OG LATTER: De norske VM-spillerne, her representert ved Ada Hegerberg (t.v.) og Lene Mykjåland, fikk en perfekt start på VM. I kveld venter Tyskland. Foto: NTB Scanpix

Takk og lov for VM og verdens vakreste kvinner

SUPPORTERBLOGG: Vi har verdens vakreste kvinner som representerer oss i Canada. Og jeg har trua. Tittelutfordrer? Oh yes.

Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter og fotballskribent. Foto: Aleksander Andersen

Jeg har det tungt som Glimt-supporter. Jeg sliter meg gjennom tap etter tap. Da er det bra jeg elsker alt slags fotball. Da er det bra det er VM for kvinner akkurat nå.Even Pelleruds kvinner knuste Thailand i den første kampen. 4-0. Så enkelt som bare Norge kunne gjøre det. Mine to favorittspillere på landslaget er uten tvil Ada Hegerberg og Elise Thorsnes.

Spiss på høyreback

Sistnevnte klarte akkurat å bli friskmeldt før mesterskapet ble sparket i gang. Hun fikk bare en halv omgang i første kamp, men for et innhopp. Rett inn med et superraid, sendte ballen til Ada, som enkelt satte ballen i mål. De viste seg fram for meg med en gang. Så skaffet hun også straffe, Elise altså, men den bommet dessverre Maren Mjelde på. Så synd, så synd, men det gjorde heldigvis ikke noe utslag på kampen.

Disse 11 spillerne VM-åpnet for Norge mot Thailand. Foto: NTB Scanpix

Bare så det er nevnt så spilte Elise høyreback da hun kom inn. Fabelaktig innhopp.

Verdensklasse i Frankrike

Ada på sin side er en klassespiller. Spiller til daglig i storklubben Lyon, og viste klasse mot Thailand. Herjet til tider med forsvarsrekka og puttet også et mål. Hun er verdensklasse den jenta, og hun kommer fra Sunndalsøra i Møre og Romsdal! Hvem hadde trodd at det fantes sånne jenter der? Fantastisk.

Og så har vi en keeper som kan ta oss hele veien. Ingrid Hjelmseth er hennes navn, og hun er rolig som skjæra på tunet. Slår pasninger som bare de beste målvaktene i verden gjør. Hun kan bli viktig.

Så henne på Norway Cup

Den eneste vi mangler er kanskje vår aller beste spiller. Jeg nevnte Ada og Elise som mine favoritter, men det er kun fordi Caroline Graham Hansen ikke er med.

Jeg husker jeg så henne i noen kamper under Norway Cup for noen år siden, og siden den gang har jeg fulgt med på alt Caroline har gjort. For en spiller. Teknikk, overblikk, målfarlig, you name it. Jenta har alt. Vi kommer til å savne henne gjennom mesterskapet.

Jeg kunne nevnt alle. Isabell Herlovsen skal selvfølgelig nevnes. Puttet to i første kamp. Var strålende gjennom hele kampen. Kaptein Trine Rønning scoret et nydelig frisparkmål. Solveig Gulbrandsen er still going strong. Vi har så mye kvalitet i dette laget. Så mye potensiale.

Vær stolt av jentene

Det kommer selvfølgelig mye sterkere motstand enn Thailand, men det var viktig med en slik start på et spennende VM. Vi tok VM-gull i 1995, og kanskje får vi et nytt 20 år etter.

Jeg følger med og det håper jeg resten av det norske folket gjør.

Vi skal være stolt av jentene våre. Vi er Norge i rødt, hvitt og blått.