LILLESTRØM — ODD GRENLAND 1-1:

Odd tok et viktig poeng borte mot Lillestrøm, og et langt steg unna nedrykksstriden.

En sen utligning av innbytter Dag Alexander Olsen sørget for et viktig poeng som førte Odd syv poeng klar av kvalikplassen. Lillestrøm hadde seieren i lomma etter Petter Vaagan Moens flotte frisparkmål, men må nå kjempe videre mot nedrykk. Laget er nå bare fem poeng over kvalikplassen med en kamp mer spilt enn lagene bak.

Jevnspilt åpning

Etter en avventende åpning var det gjestene som fikk den første sjansen etter seks minutter, da Adam Güven ble frispilt på venstre kant og kom alene fra skrått hold mot LSK-målet.

Keeper Sead Ramovic var derimot raskt ute og ga Güven dårlig tid, slik at Odd-vingen bare fikk sendt ballen inn foran målet der det ikke var noen medspillere.

Høyt tempo

Etter Güvens mulighet skrudde hjemmelaget opp tempoet og tok over spillet. Men Odd la seg lavt, med Frode Johnsen øverst i press ved egen midtsirkel, og nektet Lillestrøm rom å spille i. Odd skremte samtidig LSK med giftige kontringer, og fikk en god mulighet da Snorre Krogsgård sendte ballen utenfor fra god skuddposisjon etter 19 minutters spill.

Etter 23 minutters spill fikk gjestene et frispark fra farlig posisjon, 17 meter foran LSK-målet. Simen Brenne sendte det via muren til en corner, som ble klarert til en ny corner der Fredrik Semb fikk sendt avgårde et farlig skudd som ble blokkert av en LSK-spiller foran mål.

Odd-dominans

Gjestene hadde nå tatt over banespillet. Og i motsetning til da Odd la seg kompakt og nektet hjemmelaget rom da de presset, hadde LSK stor strekk i laget og lot gjestene få mye rom å boltre seg i, særlig mellom midtbanen og spissene.

Etter en halvtimes spill ble Güven på nytt spilt gjennom, men også denne gang var Ramovic raskt ute, denne gang med en takling som førte til at Odd fikk en corner. Fire minutter senere sendte Johnsen ballen utenfor på en volley fra seks meters hold.

Hjemmelaget i ledelsen

Etter 37 minutters spill snappet Petter Vaagan Moen ballen fra Simen Brenne og stormet mot mål. Brenne tok ham derimot igjen og la ham i bakken ved det høyre hjørnet av 16-meteren.

Frisparket ville Vaagan Moen selv ta med sitt fryktede venstrebein, og "Mjøsas Beckham" fornektet seg ikke. På elegant vis skrudde han ballen over muren og inn i nærmeste hjørne, mens landslagskeeper Andre Hansen bare kunne se på fra keeperhjørnet sitt. 1-0 til hjemmelaget.

Og akkurat da klokka rundet 45 minutter fikk Vaagan Moen sjansen på ny med frisparkfoten. Denne gang gikk forsøket rett i muren. Men LSK beholdt presset og kaptein Frode Kippe var fremme på et innlegg fra Mathis Bolly og vant en luftduell med keeper Hansen. Forsøket gikk derimot utenfor det åpne målet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

1-0: Det så lenge ut til at Petter Vaagan Moen skulle bli matchvinner for Lillestrøm. FOTO: NTB scanpix

Farlig Güven

Odd åpnet best etter pause og fikk en god mulighet etter 49 minutters spill da Güven kom til skudd fra kort hold, men traff rett i en LSK-spiller. Ballen ble liggende en meter fra målstreken før den ble beinet unna av LSK-forsvaret. Gjestene fortsatte presset uten å komme til flere sjanser. I stedet fikk hjemmelaget en god mulighet etter 57 minutter da lynraske Bolly løp over hele banen og Palmi Palmason headet rett på keeper Hansen.

Med en halvtime igjen på klokka hadde hjemmelaget spilt seg tilbake i kampen, og tempoet var nå vesentlig lavere en tidligere i kampen.

Dobbel Bolly

Lite hadde skjedd da det var et kvarter igjen å spille. Da stupte Johnsen frem ved første stolpe på et Güven-innlegg og headet ballen i bue over keeper Ramovic, men ballen hadde ikke retning inn i mål og trillet i stedet langs med mållinja.

Så fulgte to gedigne LSK-sjanser, begge ved Bolly. Først dro han seg fri på sin venstre kant og skjøt fra 14-15 meter, rett på Hansen. Minutter senere ble den lynhurtige LSK-spilleren spilt gjennom i midten, men nok en gang reddet Hansen mesterlig.

Odd-utligning

Odd tok deretter over i et forsøk på å etablere en sluttspurt for å skaffe seg livsviktige poeng. Og da to minutter gjenstod på klokka fikk innbytter Dag Alexander Olsen ballen inne i LSK-feltet.

Etter en lynrask vending banket han ballen kontant i mål til 1-1. En flott prestasjon.

De er nå syv poeng foran kvalikplassen. Lillestrøm, som hadde hatt en luke på syv poeng til kvalikplassen med seier, har nå i stedet bare fem — med en kamp mer spilt.