Ernst Pedersen har hele tiden ment han hadde krav på penger i forbindelse med sønnen Morten Gamst Pedersens overgang fra TIL til Blackburn i 2004. TIL har hele tiden ment de ikke hadde anledning til å betale Pedersen de to millionene han mente han hadde krav på, ettersom Pedersen ikke er FIFA-lisensiert agent.

TIL har tidligere fått medhold i Nord-Troms tingrett og Hålogaland lagmannsrett. Pedersen har fortsatt å anke oppover i systemet. Men nå er det stopp.

— Et nåløye

- Det er et svært trangt nåløye å komme gjennom Høyesteretts ankeutvalg. Bare 15 prosent av sakene slipper gjennom der, så saken er avsluttet , sier Pedersens advokat, Brynjar Østgård til NRK.

Ernst Pedersen som må betale vel en halv million til Tromsø IL i saksomkostninger, ønsket ikke å kommentere avgjørelsen.

Tidlig i høst tilbød TIL seg å inngå et forlik på 300.000 kroner til Pedersen, som nå må se langt etter en eneste krone fra klubben.

Er ikke lisensiert agent

TIL har hele tiden i retten hevdet at de var enige om å betale Pedersen tilsvarende honoraret til en agent, så fremst det lot seg gjøre i forhold til regelverket.

Det har vært klubbens sterkeste kort, ettersom FIFAs reglement krever at personer som mottar agenthonorar er lisensiert som fotballagent.