— Amund (Skiri) og Fredrik (Carlsen) skal ha en stor del av æren for at vi greide å snu denne kampen , sier AaFKs trener Kjetil Rekdal.

Skiri og Carlsen ble byttet inn like etter pause på stillingen 0-1 til Ham-Kam. Frem til da hadde AaFK levert en meget slett forestilling. Spillerne flyttet knapt beina, tempoet var dårlig, og presjonen i pasningsspillet var til tider elendig. Men da Skiri og Carlsen kom inn, samtidig som Jonathan Parr ble flyttet opp på vingplass, ble det mer struktur og løpsvilje i AaFKs midtbane.

Målene

Og da kom også etter hvert målene som gjorde at AaFK til slutt vant en fortjent seier mot HamKam:

Etter 62 minutter gikk AaFK rett i angrep etter en småfarlig HamKam-avslutning. Jonathan Parr fikk til slutt slått inn til Peter Orry Larsen, som med ryggen mot mål greide å vende opp, før han banket ballen hardt over hodet på HamKam-keeper Ivar Rønningen og i mål.

I det 73. minutt sendte Fredrik Carlsen AaFK opp i 2-1 etter et nydelig angrep. Angrepet startet helt bak med midtstopper Arnefjord, som spilte vegg med Amund Skiri. Arnefjord spilte så opp til Tor Hogne Aarøy, som flikket i gjennom Carlsen. Alene med keeper satte Carlsen ballen kontrollert nede i venstre hjørne.

- Ingen tordentale

I denne perioden var AaFK meget gode og ikke til å kjenne igjen fra den bedrøvelige førsteomgangen, hvor laget knapt skapte en eneste mulighet. Men Rekdal nekter for at det var en tordentale i pausen som vekket spillerne.

- Det var ingen tordentale nei, men jeg minnet spillerne på hva de skulle gjøre og hva som ikke var bra nok. Samtidig fikk vi altså innpå et par innbyttere som var mye piggere enn de andre , sier Rekdal.

Pigg var så absolutt også Glenn Roberts, som erstattet en skadet Alexander Mathisen allerede etter 25. minutter. Roberts var en konstant trussel for HamKams venstreside og jobbet også godt bakover på banen.

Tidlig HamKam-mål

Rekdal vedgår også at den dårlige førsteomgangen kanskje ble preget av at HamKam scoret så tidlig. Allerede etter fire minutter steg Roman Kienast til vers på en corner og headet ballen i mål i duell med AaFKs keeper Anders Lindegaard. Muligens burde Lindegaard vært sterkere i denne duellen og avverget målet.

— Vi vet hva vi får når vi møter HamKam. Og når de fikk det tidlige målet, fikk de kampen inn i sitt spor. Vi fikk dermed føle på hva det betyr å møte lag som ligger lavt og rir på en ledelse, sier Rekdal, som heller ikke er helt fornøyd slik AaFK fremsto i andre omgang.

— Vi snur kampen og det er for så vidt bra. Men vi er fortsatt for ustrukturerte og de gode angrepene kommer for sjelden. Vi skal selvfølgelig bli mye bedre enn dette.

Fullt lag?

AaFK mønstret tilnærmet fullt lag i denne kampen. Tilbake på laget var både Jonathan Parr, Daniel Arnefjord, Peter Orry Larsen og Tor Hogne Aarøy, i forhold til forrige kamp mot Tromsø.

De eneste som trolig manglet av de som hadde aspirert til en plass i førsteelleveren var Demar Phillips, som har vært hjemme på Jamaica og ikke rakk kampen, og kaptein Johan Arneng, som var ute med skade.

God Markovic

Serberen Marjan Markovic, som AaFK testet ut på høyre back gjorde en fin figur. Sikker i posisjonsspillet og var villig med i angrep. Rekdal er mer forsiktig i sineuttalelser:

- Han (Markovic) gjorde en ok figur. Jeg vil ikke si noe mer om det nå rett etter kampen. Så får vi bedømme han i forhold til andre aktuelle spillere , sier Rekdal.