Lars Tjærnås kårer eliteserieukens vinnere og tapere.3 onside

1 Martin Ødegaard: Når du er 15 år og akkurat har debutert med bravur på landslaget, kan selv den sterkeste slippe seg ned et hakk i neste kamp på klubblaget. Martin Ødegaards svar til de som lurte på om han var én av dem, var to flotte scoringer og briljant spill mot Lillestrøm.

2 Frode Johnsen: 40 år ung, lett på foten og minst like fotballklok som tidligere i karrièren. Det er selvsagt ikke tilfeldig at det nettopp var veteranen som dukket opp på bakre stolpe og scoret Odds to siste mål da de tok enda et steg mot det som ser ut til å bli et sterkt sølv.

3 Tom Nordlie: Har ledet Sandnes Ulf til to strake seiere hjemme, den siste mot rival Sogndal. Det som for kort tid tilbake virket utenkelig har nå blitt til en reell mulighet for at de lyseblå kan berge plassen i ligaen enda et år.

3 offside

1 Rikard Norling: Enda en gang sviktet Brann. Enda en gang ga de fra seg enorme rom slik at motstander fikk kontre inn scoringer. Enda en gang måtte den svenske treneren ta turen bort til frustrerte supportere etter kampen for å forklare og forsvare en ny misère.

2 Kenneth Udjus: Er det kamp om ballen bør keeper holde seg unna. Det «gamle jungelordet» har ikke nådd frem til Sogndals siste skanse, som rykket langt ut fra streken da hans egne stopper Bjørn Inge Utvik skulle heade tilbake til han. Det ga kampens eneste scoring i Sandnes.

3 Bodø/Glimts sluttspurt: Noen lag gjør det til en dårlig vane å slippe inn mål mot slutten av kampene. Bodø/Glimt er et av dem. I løpet av de fem siste kampenes avsluttende kvarter har de prestert å slippe inn syv mål, de aller fleste av dem har gitt avgjørende poengtap. Konsekvensen er fortsatt nedrykksstrid.

Tjærnås-tipset

Vålerenga-Odd 2-2

Haugesund-Strømsgodset 2-1

Rosenborg-Sandnes Ulf 4-1

Sarpsborg-Stabæk 3-2

Sogndal-Molde 0-1

Lillestrøm-Start 1-0

Viking-Aalesund 2-0

Bodø/Glimt-Brann 3-1