HAMAR: 23-åringen har spilt der i fire og en halv sesong, og kjenner mange av spillerne som kommer til Briskeby søndag godt.

Oddbjørn Lie var på utlån til Hødd fra Aalesund i 2006. Så ble han permanent Hødd-spiller fra 2007. Lie innrømmer at søndagens toppkamp blir spesiell.

– Laget er nesten identisk med de jeg spilte sammen med i fjor, så det blir litt spesielt. Men når kampen er i gang skal det gå veldig greit.

Han trivdes veldig godt i laget fra Ulsteinvik.

– Hødd var en bra plass for meg. Det er en veldig godt drevet klubb med mange flinke folk. Vi rykket opp fra 2. divisjon i 2007, men rykket ned igjen i 2008.

Flere likhetstrekk

Han ser mange likhetstrekk mellom Hødd og HamKam.

– Det har vært litt opp og ned i begge klubbene. Etter nedrykket i 2008 ble det et generasjonsskifte i Hødd. Det ble satset ungt og lokalt. Det samme skjedde her. Forskjellen der er vel at HamKam måtte gjøre det, sier 22-åringen.

Fotballmessig er det også likhetstrekk.

– Hødd er også et spillende lag, og det er moro at to spillende lag kjemper i toppen i Adeccoligaen. Hødd spiller også 4-3-3, og har flere spennende unggutter, som oss , sier Oddbjørn Lie, og fortsetter:

– Mange eksperter tippet Hødd i bunnen av tabellen, men de har overrasket, og de er nok litt overrasket sjøl også.

Passet perfekt

Foran denne sesongen flyttet Oddbjørn Lie etter kjæresten, som er fysioterapeut, til Ottestad, tilbød sine tjenester til Vegard Skogheim, og er blitt en suksess som midtstopper.

Det passet perfekt i og med at Vegard Skogheim ønsket seg en venstrebeint midtstopper.

– Jeg spilte back i Hødd, så midtstopper var en ny posisjon for meg, men det har fungert greit.

Han er trygg med ballen, og er gjerne med framover.

– Jeg liker å bidra offensivt. Det skaper ofte overtall, og det at en midtstopper blir med fram, kan overraske motstanderne.

– Vært gode i hele år

Han stortrives med fotballen for tida, og håper trenden fortsetter.

– Vi har vært spillemessig gode i hele år, men vi slet med uttellingen i starten. Vi har trodd på det vi driver med hele vegen, og så kom også resultatene.

HamKam har vært stabile bakover i alle kampene.

– Hele laget fungerer bra defensivt, og det er kun Hødd som har sluppet inn færre mål. Vi må holde på det framover, sier midtstopperen, som også vil trekke fram Sandefjord-kampen.

– Det var godt å kunne snu en kamp. Alle viste en herlig moral, og det er godt å ta med seg. Vi fikk styre veldig mye mot Sandefjord, og det var litt overraskende.

– Åpen for å fortsette

Oddbjørn Lies kontrakt går ut etter sesongen. Da er også kjæ¬resten ferdig med sin turnustjeneste.

– Vi får se hva som skjer. Jeg trives veldig godt i klubben og er åpen for å bli i HamKam. Jeg er glad for at jeg valgte HamKam foran denne sesongen. Det er en klubb med tradisjoner og mye kultur. Hamar er også en solid idrettsby, sier midtstopperen, som brukte litt tid sammen med deltakerne på fotballskolen til HamKam i går.

Det ble mye autografskriving på HamKam-gutta.

Kanskje blir autografene enda mer verdt etter Hødd-kampen i morgen.