Viking-angriper Jon Dadi Bödvarsson startet sesongen meget bra med tre mål på de tre første kampene i serien, men har siden slitt mer med å finne nettmaskene. Forrige seriemål kom i juni, men for Island mot Tyrkia tirsdag kveld tok det bare 18 minutter før Viking-spilleren scoret — for øvrig sitt første landslagsmål.

Det var Jon Dadi Bödvarssons fjerde A-landskamp for Island.

Etter en time ble Tyrkias Toprak utvist. Gylfi Sigurdsson og Kolbeinn Sigthorsson scoret og sørget dermed for 3-0-seier og drømmestart for Island i EM-kvaliken.

En annen tidligere Viking-spiller, Birkir Bjarnason, startet også for Island. Sandnes Ulfs Hannes Halldorsson startet i mål. Vålerengas Kjartansson satt på benken.

Island er i samme gruppe som Nederland, Tsjekkia, Kasakhstan, Latvia og Tyrkia og leder etter tirsdagens seier.

I kvaliken til VM havnet Island på andreplass i Norges gruppe og spilte play off om VM-plass mot Kroatia. Der var kroatene sterkest over to kamper.

Tsjekkia-seier mot Nederland

Sommerens bronsevinnere fra VM vartet ikke opp med storspill på besøk hos Tsjekkia i EM-kvalifiseringen tirsdag. Det ble 1-2-tap for Guus Hiddinks menn.

Nederland hadde mest ballbesittelse og styrte mye av banespillet før pause mot Tsjekkia. Det førte dog ikke til at laget skapte mye framover. For uten Arjen Robben på banen virket det som om det var mye som ikke stemte for nederlenderne under ledelse av «ferske» Guus Hiddink.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Borek Dockal fikk det imidlertid til å stemme godt, da han etter 22 minutter ga vertene ledelsen. 25-åringen dunket til fra 17 meter, via stolpen og i mål bak Jasper Cillessen.

At Stefan de Vrij utlignet for Nederland ti minutter ut i annen omgang så ut til å redde poeng, men på overtid fikset Vaclav Pilar ny tsjekkisk ledelse og med det seier i kvalifiseringsåpningen.

Sjansefattig

Tsjekkias 1-0-scoring kom etter det som var én av to avslutninger på mål for tsjekkerne i førsteomgangen. Nederland kunne vise til en i samme kategori.

Over i annen omgang fortsatte kampen på samme vis. Det ble rett og slett ingen stor fotballkamp på Letná-stadion. Ti minutter inn i omgangen steg Nederland-forsvarer Stefan de Vrij til værs og headet inn utligning.

Mot slutten skapte Nederland et par muligheter til, uten at Robin van Persie, Memphis Depay eller noen fikk det til å stemme. Det fikk Pilar, da han utnyttet en forsvarsglipp fra Daryl Janmaat og til slutt kunne sette ballen i åpent nett.

Totalt endte begge lag opp med fire avslutninger på mål, ifølge UEFAs egen statistikk. I tillegg hadde lagene samme antall utenfor mål.

I den siste kampen i gruppen ble det målløst mellom Kasakhstan og Latvia i Astana.