GRIMSTAD/HOLMEN/BIRKEBEINEREN: Steinar Berås ble matchvinner da Jerv tok nok et steg nærmere 1. divisjon. Han scoret kampens eneste mål i hjemmeseieren mot Fløy.

Det var i kampens 33. spilleminutt at avgjørelsen falt. En strålende pasning av Christopher MacConnacher spilte gjennom Berås som kom helt alene med keeper. Der gjorde vingen alt rett og tuppet ballen i lengste hjørne.

— Jeg tenkte i det jeg kom gjennom at «hva er det keeperen gjør for noe». Han ga meg jo hele målet egentlig. Hadde han blitt stående hadde han hatt en mye bedre sjanse til å stoppe meg. Hvis han hadde blitt stående måtte jeg sakket ned farten, og da hadde kanskje forsvaret rukket å komme tilbake, forklarer Berås.

Burde blitt flere mål

Men Fløy hadde sine muligheter de også. Allerede tidlig i kampen gikk et skudd fra Magnus Ask Mikkelsen via en Jerv-forsvarer og duppet i tverrliggeren.

Også vertene fra Grimstad hadde sine muligheter til å øke ledelsen, og de var store. Både Steinar Berås og Wilhem Pepa hadde hver sin store sjanse, men da var Fløy-keeper Henrik Reite Hansen i veien.

Fløy fikk til et visst trykk mot slutten av kampen, og på overtid fikk de et nytt tverrliggertreff.

Men kampen ebbet ut med nok en sliteseier for Jerv, som nå topper 2. divisjon avdeling 1 seks poeng foran Notodden og Fram – sistnevnte har en kamp til gode.

— Vi er en godt sammensveiset gjeng. Guttene jobber knalhardt for hverandre, og det er derfor vi klarer å skrape sammen seier etter seier, sier Berås.

Rødt kort ødela for Vindbjart

Med Jerv-seier måtte Vindbjart vinne over Holmen for å holde liv i opprykkshåpet. Det klarte de ikke, selv om de ledet to ganger.

Først var det Joachim Eriksen som ga venndølene ledelsen før flesteparten av supporterne hadde rukket å sette seg. Men gleden ble kortvarig. Bare minutter etter brakte Fredrik Hellesjø Bøe balanse i regnskapet.

I 1. omgang var det så å si bare Vindbjart som skapte noe mot Holmen, men målene uteble.

Det drøyde helt til kvarteret ut i 2. omgang, da storscoreren Øyvind Gausdal sendte blåtrøyene tilbake i ledelsen.

Heller ikke denne gang varte det lenge. Ganske nøyaktig ti minutter. Etter en corner ble ballen skutt i hånda til Vidar Vikstøl. Dommeren pekte på straffemerket og viste Vindbjart-stopperen det røde kortet. Straffen satte Jonas Gisle i mål og dermed ble det tøft for Vindbjarts ti mann å stå imot trykket. For tøft.

Åtte minutter før slutt ga Atli Heimisson vertene ledelsen, og bare tre minutter etter satte Hellesjø Bøe inn sitt andre for kvelden og den berømte «spikeren i kista».

Chopart-dobbel ga Arendal-seier

Arendal burde helst vinne mot jumboplasserte Birkebeineren for å holde liv i sitt håp om å bli i divisjonen.

Det så lenge ut som en jevn kamp, men mot slutten av 1. omgang scoret Kennie Chopart to raske mål for gjestene.

Det ble de eneste målene i kampen og Arendal tok dermed en meget viktig seier. De er nå oppe på 25 poeng, seks foran Strømsgodset 2 under nedrykksstreken.