I landslagstroppen som møter Italia på Ullevaal tirsdag, har Per-Mathias Høgmo tatt ut fire spillere fra Molde og tre fra Odd. Martin Linnes var også en del av den opprinnelige troppen, men dem formsterke høyrebacken trakk seg på grunn av en skade.

Molde og Odd har dominert i eliteserien i år, og dominerer også landslagstroppen. Ingen lag er representert med flere spillere. Selv om de kjemper en innbitt kamp i toppen av tabellen til daglig, legger de rivaleriet til side når de samles med landslaget.

— Vi snakker jo litt om situasjonen, det gjør vi. Jeg har sagt det til dem at de ser veldig sterke ut i år. De ledet med seks poeng da vi møttes til samling i Stavanger, og da vi returnerte etter den påfølgende serierunden var det åtte. Da var de temmelig fornøyde, sier en blid og opplagt Steffen Hagen til Rbnett.

Slenger med leppa

I perioder har stemningen mellom Molde- og Odd-leiren vært litt amper i år, men ifølge stopperen så stikker det ikke så veldig dypt.

— Vi er stort sett gode kamerater, men vi har en trener som er glad i å fyre opp stemningen. Det er ikke sånn at vi grisetakler hverandre på trening, sier Hagen.

Vegard Forren tar Odd-rivaleriet med knusende ro, og avviser at de er i ferd med å bli en ny erkerival. Ifølge Molde-stopperen er stemningen god og samarbeidet upåklagelig.

— Her er vi lagkamerater og skal jobbe sammen til det beste for Norge. Rivaleriet får vi ta når vi er tilbake igjen i eliteserien, sier Forren.

Optimistisk Høgmo

Både Forren og Hagen tror vinnerkulturen de har med seg fra klubbhverdagen gagner et norsk landslag som er sulteforet på seire og suksess. Per-Mathias Høgmo har bare vunnet én av sine elleve kamper som landslagssjef for Norge, men er optimistisk foran kvaliken og åpningskampen mot Italia.

Vi er stort sett gode kamerater, men vi har en trener som er glad i å fyre opp stemningen.

— Dette er ikke en arena for bekymring, det er mulighetenes arena. Vi har stor tro på god progresjon gjennom hele kvaliken. Samtidig som vi ønsker å maksimere prestasjonen i nuet, så bygger vi også for neste kamp, uttalte Høgmo på pressekonferansen.