ÅRÅSEN (aftenposten.no): Henning Berg fikk enstemmig sparken som Lillestrøm-trener på et styremøte onsdag kveld. Berg og styreleder Per Mathisen møtte media på en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Jeg føler at jeg har lært mye, og det har vært utfordrende. Jeg er uenig i begrunnelsen fra styret, men når styret først har tatt denne beslutningen ville det vært uholdbart å fortsette. Derfor ble vi enige om å avslutte samarbeidet, sier Berg.

Per Mathisen sier dette:

– I går vedtok et enstemmig styre å avslutte arbeidsforholdet med Henning Berg.

(Artikkelen fortsetter)

PÅ PRESSEKONFERANSE: Da er det bekreftet — Henning Berg har fått sparken i Lillestrøm. Til høyre styreleder i LSK, Per Mathisen (Dag W. Grundseth).

Uenige om profil

Han fikk spørsmål om hva begrunnelsen for sparkingen er, uten at han var veldig konkret på det.

– Vi har sett på totaliteten og er uenige om veien videre. Vi er uenige både i forhold til det sportslige og hvordan vi profilerer klubben. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si. Vi er kommet til enighet, og jeg ønsker Henning Berg lykke til videre. Henning har gjort mye bra, sier styrelederen.

Berg har fått mye kritikk de siste dagene.

— Det har vært hektiske år der vi har gjort mye. Noe er jeg fornøyd med, andre ting ikke. Jeg er glad for støtten jeg har fått fra spillergruppen, apparatet rundt og andre. Det er viktig å ta med seg videre, sier han.

- Det er alltid ting jeg kunne ha gjort bedre. Når det ble slik var det riktig for alle parter at jeg slutter, sier Berg.

Informert før trening

Kaptein Frode Kippe sier dette til TV 2:

- Vi ble informert av styreleder Per Mathisen før treningen i garderoben om at Henning Berg er ferdig som trener for klubben, sier Kippe til TV 2. (Artikkelen fortsetter)

LSK-TRENING: Petter Belsvik og resten av støtteapparat og spillergruppe på vei til LSKs trening Vigernesfeltet i Lillestrøm torsdag. Hovedtrener Henning Berg var ikke tilstede under treningen (Foto: Scanpix).

— Vi tar det til etterretning. Han har gjort mye bra med å få inn nye unge spillere og penger til klubben, men denne saken handler om flere forhold, sier kapteinen.

Torsdagens LSK-trening ble ledet av Magnus Powell og Petter Belsvik.

Styremøte onsdag

Onsdag kveld holdt Lillestrøm styremøte. Det meste tydet etter det på at Berg er ferdig som LSK-trener , men verken Berg eller styret ville kommentere dette før på pressekonferansen.

  • Vi kommer med mer stoff utover dagen !

Henning Berg har ledet Lillestrøm i tre år. Hans beste plassering med klubben er fjorårets tiendeplass. Berg har fått kraftig kritikk den siste tiden fra tidligere spillere og LSK-profiler, både for manglende resultater og på grunn av sin lederstil.

Storinvestor Per Berg har sagt at han vil skyte betydelige beløp i klubben først hvis Berg ble fjernet. Profiler som Jan Åge Fjørtoft, Anthony Ujah og Espen Søgård har også kommet med kritikk av Berg.