Landslagsopphold er ei sann helvetesuke, men det er en god anledning til å bygge opp formen igjen før kampene tar til igjen. Når kampene kommer så tett som de gjør i hockeysesongen (2-3 kamper i uka) så blir det ikke så mye tid til å bygge opp form, det blir bare mest vedlikehold av styrke og kondisjon. Denne uken er det altså på med arbeidshanskene for Stavanger Oilers. Vi startet uken på Crossfit Centrum på Hillevåg. Allerede første treningen hadde jeg melkesyre langt opp etter ørene og vi var flere på laget som var så slitne at vi nesten kastet opp. Snakk om blåmandag. Den blåmandagen har vart hele uken. Det blir vel kanskje sånn når treningsmengden dobles og hovedgrunnen til treningen er å slite oss ut.

Suksess

Jeg får vel bare bite sammen og holde ut. Disse treningsukene har kanskje vært en av faktorene til at vi har hatt suksess tidligere. Når vi tidligere har spilt mye med fire rekker og trent godt i opppholdene har det de siste årene vist seg at vi har vært det laget som har orket mest når det har gjeldt som mest. Vi kommer til å møte god motstand i nærmeste fremtid. Vi spiller mye kamper fremover, så det kan være lurt å stå godt fysisk rustet til tiden som kommer. Du kan si at vi inveterer i oss selv. Uansett hvor gode motstanderen er så skal de få det tøft mot oss og det vil forhåpentligvis lønne seg for oss i lengden med den innsatsen vi nå legger ned. Vi skal ihvertfall være det best trente laget, så får vi se hvilke goder det bringer med seg. Det er en liten detalj, men det kan være den lille detaljen som blir den avgjørende faktoren om vi blir norgesmestere eller ikke.

Fredag og lørdag blir det igjen landskamper i DnB arena, denne gang spiller Norge mot Danmark. Jeg forstod det sånn som at det ikke var samme interessen for landskampene nå som det var i vår. Det forstår jeg godt. Norge – Russland i hockeyverden klinger bedre enn Norge – Danmark. Jeg gleder meg likevel til kampene i helgen, Danmark er Norges erkefiende i hockey. Färjestad spilleren Martin Røymark sa etter seieren mot Danmark i VM i vår at: «Jeg hater danskene. Det gjør vi alle sammen».

Derfor tror jeg kampene i helgen blir et godt gammelt landslagsderby.

Begge nasjonene har gjort store fremsteg i VM de siste 5-6 og møtes jevnlig i både VM og OL-kval. Heldigvis har Norge gjort livet surt for danskene, både i VM sammenheng og i OL-kvalifiseringen til Vancouver OL. Spillerne til Danmark er gjerne ikke like attraktive som stjernene fra Russland, men krigen mellom Norge og Danmark er for meg mer interessant enn russiske stjerner som ikke er helt motiverte.

Secret santa

Det begynner så smått å nærme seg jul. Hver jul pleier vi å ha en secret santa-gaveordning i laget. Det fungerer sånn at alle trekker en lapp hvor det står navnet på en av spillerne, trenerne eller materialforvalterne på laget. Hver dag i desember trekker vi ut en som får lov til å åpne sin gave. Jeg har altså fått utdelt min lapp i år. Jeg trakk.... Nei det kan jeg jo ikke si. Det skal være hemmelig, men jeg er litt skuffet over trekningen. Jeg hadde mange gode ideer på hva jeg kunne gitt til andre spillere. Prisen på gaven er ikke så viktig, det viktigste er at gaven er gjennomtenkt. Siden mottageren ikke vet hvem den kommer fra er secret santa en god anledning (egentlig hovedanledningen) til å herje litt med hverandre innad i laget. Gavene jeg får bærer alltid preg av at noen skal kødde med at jeg ikke har hår. Det skjer hvert år. Enten får jeg en parykk eller noe lignende. På Hamar et år fikk jeg en hatt som det var klippet hull i på toppen. «Høl i hatten» er tydeligvis et uttrykk de har det oppe for noen som begynner å få litt måne. Hysterisk morsomt. Men det er vel på det nivået gavene ligger. Jeg får vel ta en tur i tenkeboksen og finne på noe morsomt til min utvalgte.

Har du noen ideer til hva som kunne blitt en god secret santa gave til en Oilersspiller?

Ruben