Han fortvilte da Rustam Totrov ble tilkjent seieren i kvartfinalen i 96-kilosklassen, men fikk en ny sjanse da russeren tok seg til finale. Den nyttet han fullt ut og sikret bronsen ved å slenge hviterusseren Tsimafei Dzejnitsjenka omkring på brytematta som en filledukke.

Dermed kunne han avslutte et år fullt av motgang med en opptur, i karrierens trolig siste kamp.

– For en uke siden visste jeg ikke engang om jeg ville være i stand til å delta, sa han. Lidberg skadet hånden da han skulle skjære juleskinka. Han pådro seg lungebetennelse, en hofteskade og en kneskade. Det er blitt bare en brøkdel av vanlig antall kamper.

Tirsdag tok han medalje i den trolig tøffeste klassen i gresk-romersk bryting.

– Etter den sesongen jeg har hatt er denne bronsen som ti ganger gull, sa han.

– Nå er det seks minutter igjen av ditt liv som bryter. Nå er det bare å gå ut der og krige, var beskjeden fra landslagssjef Benni Ljungbäck før bronsekampen.

Helt sikker er likevel ikke Lidberg på at det er slutt.

– Familien avgjør, men det kan godt ha vært min siste kamp.

Seieren i klassen gikk til Ghasem Rezaei fra Iran, som beseiret Totrov og tok sitt lands tredje brytegull i lekene.

– Å se alle iranerne i hallen og tenke på at jeg har gledet så mange der hjemme gjør dette til mitt livs lykkeligste øyeblikk, sa Rezaei.

«Mowgli» vant gull

66-kilosklassen ble vunnet av sørkoreaneren Kim Hyeon-woo (23), som av venner og rivaler kalles Mowgli fordi han ligner på helten i Disney-filmen basert på Rudyard Kiplings «Jungelboken».

Han lignet ikke så mye som vanlig tirsdag, for en kraftig blåveis gjorde at han knapt så på det ene øyet. Likevel beseiret han ungarske Tamas Lorincz i finalen.

– På skolen løp jeg alltid barbeint omkring, så vennene mine begynte å kalle meg Mowgli. Jeg er fornøyd med det navnet, og selv mine utenlandske rivaler på brytematta galler meg det, sa Kim, som fikk blåveisen i dagens første kamp. Da han kom til finale, var øyet riktig hovent.

– Jeg kunne ikke åpne øyet, og jeg kunne ikke se. Men det er et koreansk ordtak treneren min bruker hele tiden: Om du jobber hardt så vil himmelen vite det. Jeg har jobbet hardt, og jeg tror himmelen belønnet meg i dag. (©NTB)