ULLEVAAL (aftenposten.no): Per-Mathias Høgmo lot Martin Ødegaard sitte på benken i samfulle 90 minutter mot Malta fredag. På kveldens pressekonferanse før morgendagens kamp mot Bulgaria på Ullevaal antydet Høgmo at Ødegaard kan få sjansen.

— Martin var god på trening i går, meget god. Og muligheten for at han kan få slippe til er definitivt tilstede. Uten at jeg vil garantere noe. Det er mange gode spillere som slåss om å få komme innpå, sa Høgmo på pressekonferansen.

Dermed kan 15-åringen, som det er skrevet side opp og side ned om i hele år, bli tidenes yngste spiller i en EM-kvalik noensinne.

— Martin er her på lik linje som alle andre, på et sportslig grunnlag. Og jeg ønsker å behandle alle på lik linje til enhver tid, fortsatte Høgmo.

- Bulgaria er et lag i fremgang

Lørdag startet jobben med å analysere Bulgaria. Petter Rudi så laget mot Kroatia, og satt sammen med Høgmo & co.

På pressekonferansen søndag kom noe av analyseresultatet:

— Det er et lag i fremgang. En tradisjonsrik fotballnasjon som vi husker spilte bronsefinale mot Sverige i VM i USA i 1994. De har bygget opp en ny generasjon av spillere, de har et lag i Champions League. Det blir en spennende motstander for oss, sier Høgmo.

På spørsmål om han fortsetter med 4-4-2, som var en suksess mot Malta, svarte Høgmo:

— Det finner dere fort ut i morgen.

- Blir kampen i morgen kampen om 3. plassen i gruppen?

— Hadde den kommet på et senere tidspunkt så kunne man spisset det dithen. Men hver kamp er en kamp om tre poeng. Det skal spilles åtte kamper til i kvaliken. Ingenting avgjøres i morgen. Med seier får vi et godt utgangspunkt for veien videre. Uavgjort er til å leve med. Med tap får Bulgaria tre poeng på oss.

Foreløpig er det solgt billetter tilsvarende et halvfullt Ullevaal. Høgmo mener det kan bli en ny folkefest på Ullevaal. Som det var mot Italia, tross tap.

— Det er et godt utgangspunkt for at det kommer kanskje minimum 20.000 tilskuere, sier landslagssjefen.