Fredrik Nordkvelle fikk en snau omgang på Fredrikstad Stadion, og han bidro til at Strømsgodset kunne forlate Østfold med ett poeng i kofferten.

Allerede før kampstart visste han at Brann blir hans nye arbeidsgiver, og etter kampen mot Fredrikstad innrømmet han at det var en lettelse.

— Ja, det var godt med en avklaring. Jeg trengte det nå , sier Nordkvelle til Aftenposten.no.

Klubbene avgjør

Etter en sesong med lite spilletid og en del frustrasjon over overganger som aldri ble noe av er han nå innstilt på å gi alt for Brann i tre sesonger. Men når?

— Jeg vet ikke om det blir en overgang før sesongen er slutt. Det blir opp til klubbene å avgjøre akkurat det.

- Hva vil du helst?

— Det er ikke viktig. Klubbene bestemmer. Men etter nyttår er jeg Brann-spiller uansett, sier Nordkvelle.

Han innrømmer at det var flere klubber som ville ha hans underskrift, men han vil ikke si noe om hvilke andre interessenter han hadde. Før sesongen var Rosenborg svært hete på grøten, men nå blir det en fremtid mellom de syv fjell.

Mange interessenter

— Brann er en stor klubb. En god klubb. Det har vært fristende med Brann hele veien, men det har også vært andre klubber på banen.

- Hvorfor ble det Brann?

— Det er flere grunner til det. De har en god trener som kjenner meg fra før. En trener som har planer for meg, sier Nordkvelle og gjentar at det var godt med en avklaring.

Godset-trener Ronny Deila var mest opptatt av kampen mot Fredrikstad, og det faktum at Godset var nærmest tre poeng – etter at de fikk en utligning på straffespark.

— Kampen forandrer karakter etter straffesparket, og vi har våre muligheter til å avgjøre dette. Men vi kjemper oss tilbake, og får med oss ett poeng, sier Deila.