Hildeborg Juvet Hugdal trodde ikke at hun skulle få så sterk motstand under VM i benkpress i Danmark, men opplevde at en nederlandsk rival pustet henne i nakken under mesterskapet.

— Hun sjokket meg, innrømmer 32-åringen, og snakker om Brenda van der Meulen, som hadde serien 185 kg, 192,5 og 202,5 kg.

Den norske løfteren opplevde konkurransen som et mareritt underveis:

— Mitt andre løft ble underkjent. Jeg fikk godkjent 202,5 kg, men det på 210 ble underkjent. Dermed måtte jeg klare 210 i siste forsøk. Grunnen til det er at den nederlandske rivalen veide mindre enn meg, og hvis vi hadde stoppet på samme vekt, ville hun gått foran. Jeg måtte virkelig ta meg sammen i det siste løftet, forteller Hugdal.

Løfteren klarte å få opp 210 kg, og det holdt til VM-tittel nummer tre i denne grenen. Det betyr at verdens sterkeste kvinne fortsatt er norsk. Saudabuen har for øvrig personlig rekord på 220 kg i grenen hun har satt mer enn ti verdensrekorder.

— Jeg er kommet ut av tellingen, sa hun før hun dro til vårt naboland.

Hugdal har imidlertid fått opplyst av Tom Schanke at hun har 26 EM- og VM-medaljer, og mer kan det bli for senioren har ingen planer om å gi seg.

Her er Hildeborg Juvet Hugdal hjemme i Sauda der sønnen Georg beundrer VM-medaljen. Foto: Privat

Sov ikke hele natten— Jeg håpet på medalje, og innerst inne trodde jeg også det skulle være mulig å ta gull. Men formen har ikke vært helt topp på grunn av forkjølelse. Dessuten har jeg holdt på med flytting, og det har tatt på, sier hun.

Den erfarne løfteren flyttet for kort tid siden fra Stavanger til Sauda. Etter å ha blitt alenemor, må hun være veldig organisert og strukturert.

— Det har jeg for så vidt alltid vært, opplyser tobarnsmammaen, som ved siden av barn og trening jobber som lærer. Akkurat nå har hun permisjon, da vesle Hedda bare er ti måneder gammel. Sønnen Georg er fem.

Uansett ville hun fort hjem til de to barna som ble passet av foreldrene.

— Mitt siste løft var så sent som klokken 22 lørdag kveld, så ble det en liten feiring. Siden jeg visste at jeg måtte opp før klokken 04.00 søndag for å rekke flyet i København, sov jeg ikke et sekund, ler Hugdal.

Hun hadde uansett ikke tenkt å feire noe voldsomt, for allerede om tre uker er det EM i styrkeløft, som har tre øvelser i seg, og deretter NM.

TOK SEG SAMMEN OG VANT: Hildeborg Juvet Hugdal med sin gullmedalje fra VM. Foto: Privat

Ble tøft mentaltHugdal forteller at mesterskapet i Danmark ble en mental prøve, og hun er stolt over at hun mestret den.

— Det er alltid litt trøblete når man sliter med formen, forklarer utøveren som begynte med styrkeløft som 13-åring for å bli en bedre håndballspiller. Den venstrehendte skytteren ville styrke kroppen.

Nå har hun to VM-gull i benkpress, og ett sammenlagt i styrkeløft. I tillegg mange gull og andre medaljer fra EM og delgrener i VM. På slutten av året er det VM i styrkeløft i USA.