Sandnes Ulf slo Ranheim og lenge etter kampslutt så det ut til at laget skulle kapre sjetteplassen og den siste plassen til å spille kvalikkamper. Men Jervs utligning mange minutter på overtid ødela den muligheten.

— Er det mulig at vi skal få en slik en også i fleisen, sier målscorer og matchvinner Nikolai Geertsen.

Før han synker sammen og blir liggende lenge ute på grasmatten. Sammen med alle spillerne følger de med på de siste minuttene av Jerv sin kamp, og må bare innse at de scorer langt på overtid og sørger for at det ikke blir flere fotballkamper denne høsten for Sandnes Ulf-spillerne.

Fått som fortjent

— Vi gjør jobben, men kan ikke gjøre noe med de andre kampene. Og når det gikk som nå gikk, så er det klart at både jeg som trener og alle spillerne er fryktelig skuffet, sukker trener Bengt Sæternes.

Han er imidlertid klar på at de som lag har fått som fortjent. Det de har prestert i høst er ifølge Sæternes langt under pari.

— Vi spiller bra og sanker veldig mye poeng før ferien, og når vi ti kamper før slutt ligger på direkte opprykk, så er det rett og slett forferdelig å ende opp også utenfor kvalikmuligheten, understreker han.

Kunne gamblet mer

Han er klar på at de kunne gamblet med tanke på å satse på 3-0 i dette oppgjøret, men det ville han ikke.

— Brann ledet over Hødd og Jerv lå under i sin kamp. Og da var det viktig for oss at vi ikke slapp Ranheim inn i kampen her i Sandnes, sier han.

Men det var de jammen nære på å gjøre. Målscorer Nikolai Geertsen felte nemlig Robert Stene i den andre omgangen og sørget for at gjestene fikk et straffespark. Den samme Stene klarte imidlertid ikke å overliste Ingvar Jonsson i Sandnes Ulf-målet.

— Så nære på var vi å miste seieren i denne kampen, i tillegg hadde de et par andre giftige sjanser. Men denne gang klarte i å holde stand kampen ut, det har ikke akkurat vært vårt varemerke denne høsten, understreker Sæternes.

Må ta en grundig evaluering

Evalueringen av sesongen har han ikke begynt med enda. Men han er helt klar på at det må ble en særdeles grundig gjennomgang av sesongen sett under ett i den nærmeste tiden.

— Jeg som trener har hovedansvaret og skal ta min del av skylden for at sesongavslutningen har vært så dårlig. Men også både spillere og andre skal være med på å tenke gjennom hvorfor det har gått som det har gått. Uansett; Sandnes Ulf som klubb skal ikke være fornøyd når det går som det har gjort. At vi skulle havne utenfor kvalikplassen er rett og slett vanvittig svakt av oss, mener han.

Selv er Bengt Sæternes veldig motivert med tanke på å rette opp denne svake sesongen allerede neste år.

— Det er ikke så mange spillere som er på utgående kontrakter, men vi må virkelig se på om vi har de rette typene i stallen, samtidig som vi må være veldig grundige når vi skal prøve å hente inn noen nye spillere, spillere som virkelig er villige til å blø skikkelig for drakten, sier en veldig skuffet Sandnes Ulf-trener etter kampslutt.