Han var lenge en sterk motstander av OL i Oslo 2022, men nå er han blitt ja-mann.

Han trygler politikerne om ikke å lytte til folkemeningen, noe han forteller i et intervju med Stavanger Aftenblad (krever innlogging).

— Jeg har faktisk snudd, og mener det vil være en liten katastrofe for Norge om vi ikke arrangerer vinter-OL i Oslo i 2022, sier Frank Aarebrot til Aftenbladet.

— Dette setter vi stor pris på å høre. Han er en tydelig stemme, sier OL-søknadens mor Eli Grimsby.

Var irritert

Statsviteren var lenge blant de som irriterte seg over "diktatorfesten i Sotsji", "IOCs vanvittige krav", og selvfølgelig den svært høye prisen. Derfor har han inntil i forrige uke vært innbitt motstander av å arrangere et nytt OL og Paralympics.

I Stavanger-avisen sier han videre:

— Norge er imidlertid det landet som vil tape aller mest på at vinter-OLs posisjon blir svekket. Og da tenker jeg ikke på idretten, men på næringslivet og Norge som merkevare. Uten vinteridretten hadde verden fortsatt trodd vi var en liten del av Sverige. For et lite land som Norge med en åpen økonomi, er det ekstremt viktig å kunne vifte med flagget, sier Aarebrot.

Han tror faktisk at hele OLs framtid er i fare hvis Norge trekker søknaden.

— Dette er et av de få stedene hvor vi kan få fortelle verden om vår suksess, sier Aarebrot.

Noe på gang

— Umiddelbart er vi glad for all støtte. Han er en tydelig stemme, og det er også viktig i OL-saken at man er tydelig. Begrunnelsen er veldig spennende, sier Grimsby da vi forteller innholdet i artikkelen fra Stavanger Aftenblad.

— Jeg er selv i utgangspunktet ikke fra idretten, og jeg synes det er interessant å følge debatten og høre de ulike argumentene. Jeg mener at de olympiske leker først og fremst er en fantastisk mulighet for Norge til å vise hvem vi er. Vinter er en del av vår kultur og identitet. Dessuten tenker jeg at ved å arrangere de olympiske og paraolympiske leker får Norge en mulighet til å vise hva vi er laget av.

Vinden snur?

— Føler du, også etter den siste meningsmålingen som Aftenposten hadde, at vinden er i ferd med å dreie fra nei til ja?

— Jeg opplever daglig veldig mange som vi er i kontakt med, alt fra unge studenter og næringsliv, unge idrettsungdom at de sier: - Jeg håper at dere får det til. Samtidig har vi selvfølgelig sett meningsmålingene.

Grimsby understreker at Oslo 22-søkeren har fått gjennomslag i IOC for mange viktige saker.

-Vi har fått gjennomslag for en helt annen IOC-strategi i forhold til åpenhet. Det er det neppe Kina og Kasakhstan som har fått til. De sier selv i IOC at det er basert på hva Oslo har krevd.

Det betyr også mye at søkerkomitreen kom ut og synliggjorde muligheten for å gjenbruke anlegg. Så selg om søkerkomiteen mener at det opprinnelige konseptet er det beste, har komiteen vært villig til å lytte til det folket mener.