Leicester har fått massiv kritikk etter sparkingen av forrige sesongs gulltrener Claudio Ranieri. Mandag kveld fikk klubben en sportslig opptur da Liverpool ble slått 3–1 på King Power Stadium.

Det var lagets første seier i Premier League etter nyttår.

For Liverpools del, var det nok en nedtur mot et lag fra nedre halvdel. Jürgen Klopps mannskap har en tendens til å underprestere i de kampene.

Tyskeren er klar på at øynene blir rettet mot ham etter tapet.

– Vi spiller alle for vår egen framtid, meg inkludert, sier Klopp ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

La Manga-opphold

Liverpool har bare vunnet én kamp i Premier League i 2017, og etter mandagens oppgjør er det 14 poeng opp til ledende Chelsea.

– Jeg har sagt det noen ganger; når vi taper, så føler jeg meg ansvarlig. Jeg håper at ved å bruke «vi» og ikke «de», så viser jeg at jeg er involvert i dette, sier Klopp, som ikke ønsker å gå i detalj rundt sin egen framtid.

Men etter tapet mot Leicester visste han at spørsmålene ville komme. Liverpool har hatt en lang oppkjøring inn mot kampen, og var blant annet på en treningsleir i La Manga i forrige uke.

– I fjor hadde vi kamp hver tredje dag, og vi ble spurt da om det var en unnskyldning. Det er mer naturlig, siden da er du mer utsatt for skader, og andre ting. 15 eller 16 dager til å forberede deg til en kamp er ikke perfekt, på grunn av rytme. Men for å forsvare deg, trenger du ikke rytme, du må være godt organisert, sier Klopp.

Får kritikk

Tidligere Liverpool-helt Jamie Carragher var klar på at Klopp hadde skylden for mandagens 1–3-tap.

– Jeg synes han har for mye tillit til enkelte spillere, sier Carragher ifølge Liverpool Echo.

Han er klar på at det må komme endringer til sommeren.

– Jeg elsker James Milner, men han er ikke noen venstreback. Jeg tipper at Lucas Leiva får masse kritikk av Liverpool-supporterne etter kampen, men jeg synes synd på gutten. Jeg ble glad da han ble tatt av, sier Carragher.

Lucas spilte midtstopper, og hadde store problemer med å takle Leicester-spiss Jamie Vardy.

– Han er sjanseløs mot Vardy i en sprint dersom laget ligger høyt, sier Carragher.

Møter Arsenal lørdag

Det positive for Liverpool, er at laget fortsatt ligger godt an med tanke på en plass i neste års Champions League. Lørdag kommer Arsenal på besøk, og en seier der vil føre laget opp blant de fire beste.

Liverpool er for øvrig det laget som har tatt flest poeng mot de andre topplagene.