Etter det Sunnmørsposten erfarer blir Eriksen presentert som Hødd-trener på en pressekonferanse på Høddvoll klokken 11.30. — Det er fryktelige nyheter for oss, men til gjengjeld veldig positivt for dere, sier Follo-bauta gjennom mange år, Anders Lübeck.

24-åringen har opplevd ekstremt mye i lag med sin gamle trener.

— Udugelig spiller

— Jeg har kjent Hans-Erik siden jeg var 15 år og en udugelig fotballspiller. Veldig mange av oss Follo-guttene har hatt Hans-Erik helt siden vi fikk vår første «ordentlige» trener som juniorspillere. Og de som kjenner til Follo-historien, vet at vi har opplevd ganske mye sammen opp gjennom årene. Jeg håpet det negative toppet seg med nedrykket i siste serierunde, men da Hans-Erik fortalte at han skulle gå videre ble det på en måte det siste i et trist kapittel, sier Lübeck.

For selv om de har hatt mye motgang i lag, har Hans-Erik Eriksen alltid vært godt likt.

— De fleste kjenner godt til filosofien til Follo gjennom vårt spill. Men det kanskje aller beste med Hans-Erik er det som ikke er så synlig når Follo spiller. Han er en fyr som jobber ekstremt grundig og både tenker og jobber med fotball 24 timer i døgnet. Så er han en fin fyr som er flink til å bygge lag. Han er en som passer godt inn i spillergruppa, sier Lübeck.

- Tror du han vil passe inn i Hødd?

— Når han klarer å passe inn i Follo, så klarer han vel det overalt. Jeg tror Hødd kan være et steg opp for han. Som han har sagt sjøl ligger veldig mye til rette for at Hødd kan ta ytterligere steg. Om folk er tålmodig nok i Ulsteinvik, tror jeg det blir bra, sier han.

- Romantisk spillestil

Hans-Erik Eriksens foretrukne spillestil er ikke akkurat typisk norsk. I hele år har Follo blitt hyllet som det laget i Norge som kanskje er nærmest det å spille «Barcelona-fotball». Hareidsdølingen Christian Mork, med en fortid i Hødd, spilte for Follo i 2013. Han kjenner seg igjen i den beskrivelsen.

— Hans-Erik har store tanker om hvordan laget hans skal spille, og han dyrker det jeg vil kalle en «romantisk spillestil». Det er litt «Barcelona-preg» over måten han ønsker å spille fotball på, uten sammenligning for øvrig. Det vil si en veldig ballbesittende spillestil, som er artig å spille – og å se på. Men som dessverre ikke alltid gir resultater, innser Mork.

Han rykket ned med Follo i 2013. — Eriksen er en utadvendt type med stor tro på egne ferdigheter som trener. Selvtillit har han aldri manglet. Han prioriterte å spille i en 4-2-3-1 formasjon da jeg var der, sier hareidsdølen, som ble operert for Gilmores Groin på slutten av sesongen i Follo. I 2014 spilte Mork for Drøbak/Frogn, mens han skulle prøve seg i Lyn Oslo i år. Men tre dager før seriestart slet han det bakre korsbåndet i kneet, og har vært skadd i hele år.

- Veldig spennende

En tredje tidligere elev av Hans-Erik Eriksen som har positive erfaringer, er AaFK-spiller Edvard Skagestad. Han spilte for Follo fram til han ble hentet til AaFK foran 2011-sesongen.

— Når jeg er hjemme på Østlandet, hiver jeg meg som regel med på noen Follo-økter. Hans-Erik er en stor del av årsaken til det, sier Skagestad.

— Hans-Erik er en veldig dyktig trener. Det er ikke noe annet å si. Det blir veldig spennende å se hva han kan få til i Hødd dersom det stemmer at han skal dit, sier AaFK-spilleren.

Han beskriver en trener som gir spillerne klare instrukser - i en planlagt spillestil.

— Spillemessig vet alle hvordan han tenker. Spillerne vet hva de skal gjøre. Mens mange trenere bare er gjennombruddshissig, er han gjennombruddsdyktig. Det skal ikke bare gå framover for at det skal gå framover. Han har en plan bak det han gjør, sier Skagestad.