Her i Norge er vi ikke bortskjemte med medaljehåp før OL i Rio de Janeiro. Derfor vil mange være veldig spent på hva Suzann «Tutta» Pettersen (35) kan utrette når golfturneringen i Brasil begynner 17. august.

Som en av golfsirkusets største stjerner er nok «Tutta» godt vant med presset. Og i fjor høst fikk hun dessuten kjørt seg skikkelig i mediene.

Britiske Laura Davies er med i golfens Hall of Fame. I fjor kritiserte hun Suzann Pettersen under Solheim Cup. Foto: AP

«Tutta» fikk nemlig massiv kritikk under Solheim Cup, en prestisjeturnering der USA og Europa konkurrerer om å ha det beste golflaget. Usikker på golfreglene? Les en grundig forklaring av Solheim Cup-kontroversen her.

Det hele eskalerte etter at amerikanske Alison Lee tok for gitt at «Tutta» ville gi henne en putt på det 17. hullet. «Tutta» påpekte imidlertid at hun aldri hadde gitt klarsignal til at Lee kunne plukke opp ballen.

At Lee misforstod, resulterte i at Europa vant hullet. «Tutta» ble anklaget for å være usportslig, og sto midt i en mediestorm de neste timene. Dagen etter beklaget hun det som hadde skjedd.

Ekspertene har talt: Slik blir Norges medaljefangst i OL

— Vet hva familien syntes

Blant de som var hardest i kritikken mot den norske golfstjernen var den britiske golflegenden Laura Davies, som tidligere har spilt sammen med «Tutta» på det europeiske Solheim Cup-laget.

Davies stemplet «Tutta» sin oppførsel som «vemmelig» og «utilgivelig», i sin rolle som ekspert for TV-kanalen Sky Sports.

Nå forteller Davies at hun ikke har snakket om den verbale skyllebøtten med sin tidligere lagvenninne.

— Jeg har aldri nevnt det overfor henne og hun har aldri sagt noe om det til meg, sier Davies til NBC.

— Jeg vet at familien hennes syntes at jeg kritiserte henne på det tidspunktet, men det var min mening. Hun gjorde en feil, det er alt det handler om, fortsetter hun.

Davies avviser imidlertid at konflikten har ødelagt forholdet med den norske golferen.

— Vi er gode venner, vi har vært gode venner i rundt 20 år. En liten uenighet under Solheim Cup kommer ikke til å ødelegge det, sier Davies.

Suzann Pettersen er enig med Davies i at kritikken ikke har ført til uvennskap.

— Denne saken er jeg ferdig med. Jeg er glad for måten hun ser det på. Utover at jeg er enig i det hun sier, har jeg ingen kommentar utover dette, sier Pettersen via hennes manager Lars Gilleberg.