– Han skal ikke få tid til å tenke , sier Barcelona-spilleren.

Busquets hadde Sneijder som oppgave i mesterligasemifinalen. Da gikk nederlenderen og hans Inter av banen som vinnere. Nå vil Busquets ha revansj.

Tuktet Özil

– Han er en stor spiller, og han spiller strålende. Vi må prøve å nekte ham tid til å tenke, for ellers kan han skape mye trøbbel for oss. Det var slik vi stoppet Mesut Özil , sier 21-årige Busquets.

Özil var strålende på Tysklands vei til semifinale, men ble helt borte i kampen mot Spania. Dermed gikk tyskernes spill i stå.

Spanias defensive styrke har skapt mye trøbbel for VM-motstanderne, som har scoret bare to ganger så langt. Da Spania vant EM for to år siden, hadde laget ett defensivt midtbaneanker i Marcos Senna. Så er det to i Busquets og Xabi Alonso.

Det har gått ut over den offensive kraften, og Spania har scoret bare sju mål på seks kamper. Men laget til Vicente del Bosque er mer enn vanskelig å slå.

Gjeld

– Vi har møtt lag som legger seg bakpå og lag som prøver å utfordre oss. Vi er forberedt på alt Nederland kan komme med, sier Busquets, som medgir en spansk gjeld til Nederland.

– Trenere som Johan Cruyff og Louis van Gaal var viktige i å utvikle spillet til Barcelona og dermed det spanske landslaget. Frank Rijkaard bidro også til det , sier han.

Busquets bekrefter at det ble stjålet ting fra hotellrommet hans samme dag som semifinalen mot Tyskland, men han vil ikke oppgi detaljer.

– Jeg vil ikke at noe skal ta oppmerksomheten bort fra finalen. Og jeg bytter gladelig bort lommeboka mi mot et VM-gull , sier han.

(©NTB)