Den 21-årige spissen var utleid fra Start til svenske GAIS hele forrige sesong. Ifølge det svenske nettstedet fotbollskanalen.se har det iranske fotballforbundet vært i vårt naboland for å kartlegge kandidater til A-landslaget til Iran.

Det er snakk om spillere som er født i landet, eller har iransk bakgrunn.

Vi følger Start:

I den kategorien faller Aram Khalili, som er født i den kurdiske delen av Iran. At Khalili er en aktuell kandidat blir i saken bekreftet av Kian Karam, som er rådgiver i det iranske fotballforbundet.

— De har prøvd å få meg til å spille for Iran tidligere, men det er en stund siden. Jeg har ikke hørt noe i det siste, sier Khalili, som har flere aldersbestemte landskamper for Norge.

Les også:

Drømmer om Norge

21-åringen vil helst fortsette å spille i rødt, hvitt og blått.

— Først og fremst så ønsker jeg å gi alt for Norge, og jeg har et langsiktig mål om å komme på A-landslaget. Det hadde vært en drøm, sier Khalili.

— Alle som driver med toppidrett bør ha som mål å komme på det beste landslaget, eller så burde de ikke ha holdt på med idretten, legger han til.

- Hva om det kommer en konkret henvendelse fra Iran?

— Dersom det eventuelt kommer, så får jeg ta en vurdering der og da. Førsteprioriteten er det norske A-landslaget, sier Khalili.

Usikker fremtid

Det kan virke som om det er et stykke unna akkurat nå. Oppholdet i GAIS ble ikke akkurat som forventet, og Khalili tilbrakte mest tid på benken. Nå er han tilbake i Norge, og skal trene med Start når sesongoppkjøringen begynner 4. januar.

— Start er klubben i mitt hjerte, og jeg ønsker å yte 100 prosent for denne klubben, sier Khalili, som har hatt et møte med ledelsen i Start angående sin situasjon. Det ønsker han ikke å si så mye om.

— Ja, vi har snakket sammen. Hva som ble sagt holder jeg for meg selv, sier Khalili.

- Hva skjer om du ikke blir satset på her?

— Vi får se hva som skjer i januar, sier Khalili.

21-åringen har kontrakt med Start ut 2011-sesongen.