– Uten de frivillige stopper idretten. Bare i Vest-Agder har vi rundt 1000 frivillige årsverk. Det er dugnad i idretten for 465 millioner kroner, sier Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets.

I forbindelsen med Idrettsgalla Sør, som går av stabelen i Aquarama i Kristiansand 4.november, skal Fædrelandsvennen, sammen med LOS og idrettskretsen kåre årets ildsjel.

Eneste kriterium er ekstraordinær frivillig innsats for sitt idrettslag. Nominasjoner kan sendes til sporten@fvn.no. En jury plukker ut fem finalekandidater som kan stemmes over på fvn.no.

Du kan nominere kandidater frem til 8.oktober. Det er lov å nominere kandidater som har vært nominert før.

Vindbjart-mann vant i fjor

– Alle de som vasker drakter, de som lager vaffelrøre eller er trenere. De må løftes frem på gullstol. Det finnes tusenvis av dem og dette er den dagen i året vi kan løfte frem frivilligheten i idretten på Sørlandet. Stem de frem, hei dem frem, oppfordrer Terje Larsen.

Harry Andersen fra Vindbjart vant prisen som årets ildsjel i 2016.

– Jeg håper det kommer mange påmeldinger. Det er mange som er kvalifisert. Det var veldig hyggelig og spesielt å motta prisen i fjor. Prisen fikk jeg som en representant for alt det frivillige arbeidet som legges ned. Det er helt nødvendig å løfte frivilligheten frem, for uten den mister vi noe helt essensielt, sier Andersen, som fortsatt leder skigruppa i Vindbjart.

Det var Thor Reidar Toft fra Holum Idrettslag som vant prisen i 2015.

Bøksle og Håland kommer

De siste årene har det vært stor overvekt av mannlige kandidater. Larsen i idrettskretsen vil gjerne ha flere nominasjoner av kvinner.

– De bærer i stor grad barneidretten vår frem. Vi vil gjerne ha flere nominerte kvinner, sier Larsen, som tror mange ikke tenker på at de er ildsjelder.

– Jeg tror mange tenker at de bare gjør sin plikt og må gi tilbake.

I tillegg til ildsjelprisen skal det deles ut en rekke priser til idrettsutøvere og lag fra Sørlandet i Aquarama 4.november.

Det skal kåres årets mannlige, kvinnelige, funksjonshemmede, unge mannlige og unge kvinnelige utøver.

I tillegg skal årets trener, forbilde, lag/team og idrettslag kåres. Bedriftsidretten har egen pris. Trolig blir det også delt ut en hederspris.

Det blir også artister på scenen. Blant annet skal Helene Bøksle og Bjøro Håland underholde.