Den tidligere RBK-spissen ga Nagoya Grampus Eight ledelsen på straffe etter 10 minutter, men gjestene snudde til 2-1-ledelse. Vertene beholdt imidlertid roen og vant fortjent. Johnsen ordnet 2-2 på volley fra fem meter før Keita Sugimoto fikset vinnermålet 12 minutter før slutt.

– Det gikk veien i dag med to scoringer og seier. En fortjent seier. De scoret to mål på to skudd i første omgang, men vi presset dem hele veien og sikret seier og fortsatt tabelltopp, sier Johnsen.

6-1-0 er Nagoyas tall etter de sju første kampene i J-ligaen. 19 poeng kan ingen matche. Toer Kashima Antlers står med 16. – Jeg kunne faktisk scoret vårt tredje også. Men det var Sugimoto som nådde ballen på bakerste stolpe, forklarer Johnsen.

Han er oppe i fire seriemål så langt denne sesongen. Johnsen har kontrakt ut sesongen, men åpner for ytterligere én sesong i Japan.

– Vi har det veldig bra her nede. Fotballen er kjempeartig. Ekstra gøy er det at vi topper tabellen, selv om jeg ikke tror at vi vinner ligaen. Det er en to-tre andre lag som skal være bedre, sier Johnsen.

– Kontrakten går ut ved juletider, men får jeg en mulighet tar jeg nok ett år til her nede, sier måltjuven.

Han forteller at pressen i Japan er litt mer forsiktig i forhold til sine norske kolleger.

– Journalistene er veldig hyggelige, og ser på mange måter opp til oss fotballspillere ettersom de mener at vi har oppnådd noe. Det blir intervjuer enten på engelsk eller via tolk. Også har jeg lært noen høflighetsfraser, sier Johnsen.

– Men de bruker du ikke ute på banen der du hamrer inn mål?

– Det er ikke lønnsomt å være høflig ute på gresset, vet du, ler Johnsen.

(©NTB)