Suzann Pettersen ett slag unna seier: - Selvfølgelig veldig skuffet

«Tutta» mistet seieren på siste dag.

Publisert:

Suzann Pettersen måtte se seieren glippe etter to bogeyer på sisterunden i Marokko. Foto: AP

Suzann Pettersen var i tet før siste runde, men golfstjernens to bogeyer ødela seierssjansen på europatouren i Marokko. Hun endte ett slag bak vinneren. 36-åringen ledet med ett slag etter tre av fire runder. Søndag skulle hun prøve å ro i land en etterlengtet seier, men det gikk ikke helt etter planen.

Pettersen fikk to strake birdier på 6. og 7. hull, men "gevinsten" smuldret bort med bogey på 10. og 15. hull. Hun øynet en vinnersjanse igjen da hun klarte å få til en birdie på nest siste hull, men Tutta kom ikke nærmere.

Ettersom hun spilte det 18. og siste hullet på par, endte Norges fremste golfstjerne ett fattig slag bak den tsjekkiske vinneren Klára Spilková.

Uten seier siden sommeren 2015

Tutta hadde denne rundeserien under påsketurneringen i Marokko: 69-71-70-71. Totalt gikk hun sju slag under par.

Suzann Pettersen har ikke vunnet en turnring, verken på LPGA- eller europatouren, siden sommeren 2015.

– Selvsagt er jeg veldig skuffet over at jeg ikke vant. Jeg hadde ikke min beste dag fra tee til green, og det kostet meg turneringsseieren, sukket Tutta.

– Jeg skulle sett en putt, men den ble for kort. Alt lå i mine hender til å sikre minst omspill, fortsatte den norske golfdronningen.

Spilkova avsluttet med 66-runde

Men det ble vanskelig da Spilkova avsluttet med en kruttsterk 66-runde.

– Jeg holdt liv i håpet med en birdie på det 17. hullet, men når noen går enn 66-runde på siste dag så er de med i kampen om seieren, så all ære til Spilkova, sa Pettersen om konkurrentens solide sistedag i Rabat.

Annabel Dimmock fra England tok tredjeplassen i helgens europatour. Hun endte ett slag bak Pettersen og to bak toppen.

Tonje Daffinrud plasserte seg på en delt 44.-plass i Rabat. Hun gikk totalt sju slag over par med serien 79-70-74-72. For Marianne Skarpnord ble det en 58.-plass (79-70-76-76).

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.