Kampen i dag mot Stjernen markerer åpningen på 2013/2014 sesongen for Stavanger-publikummet.

Det har i løpet av sommeren blitt en del utskiftninger i Oilers-gjengen, spillere har lagt opp, nye har kommet inn. Men den mest merkverdige er tapet av en sjef.

«Ryddesjefen» Tim Dagfinn Olsen gikk bort fra oss tidlig i august.

En kjent og kjær mann i Oilers-miljøet. Tim var en humørspreder og en fargerik person, som likte å påpeke sin status som «ryddesjef».

Det sies at Tim nøt tittelen med å være «sjef», han var glad i å sjefe andre rundt, men å rydde — det var han visst ikke så flink til.

Han tok også tittelen «sjef i Stavanger Oilers», og du måtte passe deg for Tim om du ikke hadde spilt så bra i det siste.

Da fikk du alltid sparken! Tim var alltid tøff mot oss keepere, jeg fikk som oftest sparken fordi han mente jeg hadde sluppet inn for mange mål. En sjelden gang fikk jeg lønnspålegg, da fikk jeg som til gjengjeld 100 millioner. Takk Tim.

Kampen i dag blir den første uten «ryddesjefen» på plass. I hans fravær er det vårt alles ansvar å hedre Tims minne med å lage en hockeyfest.

Kampen skal være tilnærmet utsolgt, så utgangspunktet er på topp. Vi i Oilers skal hedre Tim etter beste evne og ta hjem de 3 poengene.

Vi møter Stjernen i dag, de kommer fra serieåpningen sin med et 0-12 tap for Vålerenga og er tippet nederst i år. Stjernen har satset på to unge lokale keepere, Chris Nygård (som var i Oilers 10/11-sesongen) og Henrik Haukeland (født 1994). To relativt urutinerte keepere som må bære lasset for et tippet svakt lag.

Haukeland er en av keeperne det satses på frem mot U-20 A-VM i romjulen, og jeg er nysjerrig på hva han har å vise frem. Uansett hvem som spiller har de en tøff jobb foran seg. Pål Grotnes hadde det tøft som keeper i Stjernen, og han var stort sett førstekeeper på landslaget. Laget i år er svakere så de to unge keeperne blir virkelig kastet til ulvene.

Et braktap som 0-12 mot en av seriefavorittene kan hende hver og en (husk at serievinner VIF tapte 9-3 for serietoer Oilers i fjor!), men jeg håper ikke det vil være en gjentakende hendelse.

Det ville ikke vært bra for ligaen. Det kommer nok likevel til å være svett som keeper for Stjernen i år, og Haukeland innser nok at å spille for Stjernen er god trening frem mot Norge - Canada i junior-VM. Jeg håper for hans del at han får en del gode opplevelser gjennom høsten så han kan stenge buret for Norge. Norsk hockey hadde hatt godt av at U-20 landslaget holdt seg stabilt oppe i A-pulja med de 10 beste i verden.

De siste dagene har deler av fritiden til gutta på laget blitt brukt til å spille inn den nye intro-videoen. Du har kanskje sett en Oilers-spiller eller to i fullt utstyr på diverse steder rundt om i Stavanger. Det har vært filming på bybrua, nede i vågen, ved sverd i fjell etc og ble avsluttet tirsdagskvelden med helikopter utenfor DNB-arena. Jeg har ikke sett det endelige resultatet men jeg håper det blir skikkelig kult. Det er Martin Strandfeldt som har stått for ideen til videoen, han er altså like kreativ utenfor isen som han er på.

I kveld skal også NM-mesterbanneret henges opp i taket. En seremoni hvor minnene fra i fjor strømmer på. Skal ikke se bort ifra at det blir nok noen frysninger nedover ryggen når den heises opp. Det vil sette et godt og endelig punktum over fjorårssesongen, og rette blikket for alvor fremover mot årets gulljakt. Jeg gleder meg til kampen. Vi sees i hallen

Ruben