Stavanger Oilers-Rosenborg 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Rosenborg møtte Oilers på bortebane med kun tre rekker, og flere sentrale spillere hjemme i Trondheim. I utgangspunktet en håpløs oppgave, men Rosenborg ble ikke ydmyket av et hjemmelag som nok hvilte litt på laurbærene etter Europa-triumfen.

Fredelig på isen

Det gikk kun drøye fire minutter før hjemmelaget tok ledelsen i kampen. Daniel Bøen Rokseth satte pucken bak Brady Hjelle med assist fra Strandfeldt og Smith. Omtrent midtveis i den første perioden doblet Stavanger ledelsen ved Mathias Trettenes etter pasning fra Schaus og Davis. Oilers dominerte spillet, og fortsatte å hamre pucker mot Rosenborg-målet. Men en god Brady Hjelle forhindret flere mål før hvilen. Foruten godt keeperspill, var det mest oppsiktsvekkende at Rosenborg kom fra den første perioden uten et eneste utvisningsminutt. Det er sjelden kost for RIHK.

Skuddstatistikk: 18-7

Bare Oilers scoret

Rosenborg startet andreperioden optimistisk, og hadde periodens første skudd på mål. Gjestene klarte også å ri av to undertallspill. Men med knappe sju minutter igjen til hvilen kom det tredje Oilersmålet da Daniel Bøen Rokseth satte sitt andre for kvelden.

Rosenborg fikk et par brukbare muligheter i spill fem mot fire på tampen, men perioden endte 1-0 i favør Stavanger.

Skuddstatistikk: 21-7

Temperatur på tampen

Den tredje perioden startet omtrent i feriemodus. Hjemmelaget virket å være fornøyde med ledelsen, mens Rosenborg virket å ha tankene på torsdagens superviktige kamp mot Stjernen.

Men omtrent midtveis i perioden skrudde Oilers opp aggressiviteten et lite hakk, og kom til flere brukbare muligheter. Til slutt maktet ikke Hjelle å stå i mot, og Christian Dahl Andersen puttet Oilers’ fjerde mål.

Like etter ble Ørjan Næss og Martin Strandfeldt utvist for roughing, og den lille fighten fikk adrenalinet i gang hos begge lag. Med drøye sju minutt igjen av kampen, ble utvisningsboksene fylt opp av fire spillere – to på hvert lag. Christer Greaker og Tommy Kristiansen fikk to pluss to minutter, mens McNamara og Daoust fikk hver sin to minutts utvisning. Drøye minuttet etter ble Ørjan Næss utvist i to pluss to minutter. Men utrolig nok endte ingen av utvisningsminuttene i overtallmål.

Skuddstatistikk 17-2