Mohammed Abdellaoue og Omar Elabdellaoui har fått en blytung sesongstart i tysk Bundesliga. Med hvert sitt lag ligger nordmennene poengløse på tabellbunnen.

Abdellaoue har ikke fått en «flying start» i Stuttgart etter sommerens overgang fra Hannover. Klubben står med tre strake tap i serieåpningen. Søndag ble det 1-2 borte mot Augsburg.

Halil Altintop ga hjemmelaget ledelsen etter bare fem minutter, mens Jan-Ingwer Callsen-Bracker doblet 20 minutter senere.

Stuttgart øynet håp da Vedad Ibisevic reduserte fra straffemerket kort tid før pause. Oppgaven ble for vanskelig da gjestenes Ibrahima Traoré ble utvist i annen omgang.

Abdellaoue spilte 74 minutter for bortelaget. Den norske landslagsspissen har til gode å score sitt første Stuttgart-mål.

Fra før sto Stuttgart med tap for Mainz (2-3) og Leverkusen (0-1).

– Fortjent tap

Der Stuttgarts startvansker overrasker, kan ikke det samme sies om Elabdellaoui og hans Eintracht Braunschweig. Opprykkslaget var ventet å få det tøft i sin første sesong på øverste nivå på 28 år. Søndag ble det 0-2-tap hjemme for Eintracht Frankfurt.

– Vi ble hardt straffet for feilene våre i dag. I første omgang virket vi redde, og det bedret seg ikke etter pause. Frankfurt fortjente seieren, sa Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht etter kampen.

Vertene holdt nullen helt til Alexander Meier sendte Frankfurt i ledelsen sju minutter ut i annen omgang.

Svak Elabdellaoui-pasning

Poenghåpet forsvant helt da Stefan Aigner doblet til 2-0 ti minutter senere. Målet kom etter at midtbanespilleren snappet opp en svak tversoverpasning fra Elabdellaoui.

Nordmannen har spilt samtlige minutter i Braunschweig-forsvaret så langt i sesongen.

Eintracht Braunschweig serieåpnet med 0-1 hjemme for Werder Bremen, mens det ble 1-2-tap i bortemøtet med Borussia Dortmund forrige helg.

For Eintracht Frankfurt ga søndagens seier lagets første poeng i den nye bundesligasesongen. (©NTB)

Eintracht Braunschweig – Eintracht Frankfurt 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Alexander Meier (52), 0-2 Stefan Aigner (62).

23.325 tilskuere.

Augsburg – Stuttgart 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Halil Altintop (5), 2-0 Jan-Ingwer Callsen-Bracker (25), 2-1 Vedad Ibisevic (str. 41).