Det var det første målet i kampen, som endte 2-0 lørdag, Messi scoret. Deretter pådro han seg en skade og ble tatt av banen. Nå viser det seg at skaden er litt mer alvorlig enn først antatt.

Det som er helt klart er at Messi ikke kommer til å bli med i mesterligakampen mot Celtic til uken.

— Messi ble testet tidlig søndag morgen. Det viser seg at han har pådratt seg en liten muskelskade. Derfor kommer han til å måtte hvile i inntil tre uker. Kampene mot Celtic og Valladolid er helt uaktuelle for ham, heter det i en melding på Barcelonas nettsider.

Det som er flaks for Barcelona er at det etter denne helgens kamper er et opphold på to uker før Barca skal møte Osasuna, og da er det håp om å ha Messi frisk og klar igjen.

Det ser også ut som om Argentina-sjef Alejandro Sabella kommer til å spare Messi i VM-kvalifiseringskampene mot Uruguay og Peru. Det kan han trygt gjøre, for Argentina er allerede klar for kommende sommers VM-sluttspill i nabolandet Brasil.

Barcelona har aldri tidligere hatt en bedre serieåpning enn hva tilfellet har vært i høst, og Messi skal absolutt ha sin del av æren for det. På ni kamper har han scoret 11 mål. Det viser hvor viktig den lille ballartisten er for det katalanske laget.

Skaden han sliter med nå sitter i høyre lår

(©NTB)