Avaldsnes – Sandviken 5–2 (3–0)

Det ble et tøft møte med heltidsspillerne til Avaldsnes. I hagel og vind ble gjestene et nummer for små i vikingland.

Vertene styrte kampen, og hadde full kontroll på bergenserne i den første omgangen. Med en tremålsledelse til pause var kampen i realiteten over når lagene gikk i garderoben.

Men gjestene ga aldri opp.

— Moralen er kjempebra, selv om vi ble rundspilt i den første omgangen ga vi ikke opp i den andre. Vi snakket i pausen om at vi skulle ut å kjøre på, og ikke kollapse. Det klart vi. Vi sto på helt til fløyten gikk, sier trener Øyvind Nordtveit.

- Klarte ikke demme opp

I den første omgangen skapte ikke Sandviken en eneste kvalifisert sjanse. Det så ikke lyst ut for Nordtveit sine jenter.

— Det er klart vi fikk det veldig tøft i første omgang. Der var Avaldsnes veldig gode, vi var ikke på topp. Og da ble forskjellen stor, sier han.

Mens vertene spiller fotball på deltid, lever Sandviken sine spillere av skole og studier. Og selv om hjemmelaget ikke hadde mange sjanser, ble kvalitetsforskjellen tydelig når de først fikk sjanser. For det ble ikke mange sjanser, men de var dødelig effektiv.

— De har et meget bra lag, og når de var så på hugget som de var, så klarte vi ikke demme opp for de, sier Nordtveit.

Mer fart i laget

Men pausepraten gikk mye bedre enn den første omgangen. I det 66. minutt avsluttet Sofie Skjelstad Jensen et lekkert angrep. Hun ga laget nytt håp, selv om det kunne virke for sent.

Etter målet ble det mer fart i gjestene, og de kom til flere muligheter.

— I andre omgang kommer vi fra det med æren i behold, og spiller 2–2 i andre omgang. I tillegg skaper vi flere sjanser, og det må vi ta med oss.

- Ikke verdens undergang

Avaldsnes er forventet å kjempe om edelt metall helt inn. Derfor tar ikke treneren tapet så tungt.

— Vi vet at det er knalltøft borte mot Avaldsnes, og ingen forventer at vi vinner. Men vi reiser ned for å prøve, men det er klart, når det ikke går så går det ikke og det er ikke verdens undergang.

Og prøve gjorde de virkelig, og Nordtveit røpet en del av kampforberedelsene.

— Vi har trent på Nymark for å matche værforholdene. Det er surt og mye vind her, sier treneren med en lattermild tone.