Damien Delaney scoret et av målene da Crystal Palace vant 3-1 over Norwich i den engelske ligaåpningen. Damien Delaney scoret et av målene da Crystal Palace vant 3-1 over Norwich i den engelske ligaåpningen. Foto: DIGITALSPORT

Tøff Premier League-start for Tettey og King

Bournemouth og Norwich tapte.

Bournemouth — Aston Villa 0-1 / Norwich - Crystal Palace 1-3

Joshua King spilte på topp i Bournemouths Premier League-debut, men hjemme mot Aston Villa endte det i et skuffende 0-1-tap for nordmannens lag.

Bournemouth vant mesterskapsserien sist sesong, og debuterte dermed i Premier League lørdag. Men første møte med ligaen ble en skuffelse for laget som spilte flott angrepsfotball sist sesong.

Hjemme mot Aston Villa fikk King, som ble hentet fra Blackburn i sommer, gult kort da han hindret en overgang halvveis i første omgang. Nordmannen klarte aldri å skape noen store farligheter, og etter 53 minutter ble han byttet ut.

Isteden var det en nykommer som sørget for at Aston Villa kunne juble for tre poeng i serieåpningen. Duellsterke Rudy Gestede er hentet fra Blackburn for å erstatte kraftspissen Christian Benteke. Etter 72 minutter gjorde Gestede akkurat som han ofte gjorde i mesterskapsserien. På et hjørnespark var han sterkest inne i feltet, hvor han rev seg løs og stanget inn kampens eneste scoring.

Tettey-tap

Alexander Tettey og Norwich fikk ikke den drømmestarten de håpet på i Premier League-returen. Gultrøyene tapte 3-1 mot Crystal Palace på hjemmebane.

Alexander Tettey var god for Norwich innledningsvis, men ble ofret i det 54. minutt etter å ha fått to mål imot.

Nordmannen markerte seg både med et par susende taklinger og et farlig skuddforsøk, men måtte se Crystal Palace stjele med seg alle poengene.

Gjestene, uten Brede Hangeland i troppen, var giftigst foran mål og lekte seg tidvis med et svakt Norwich-forsvar. Gjestene tok ledelsen like før pause etter et fantastisk angrep der Jason Puncheon var arkitekten. 29-åringen dro seg forbi en motspiller og la et perfekt innlegg til Wilfried Zaha, som bredsidet ballen i mål.

I det 49. minutt ble hjemmelaget lurt trill rundt av det som kan se ut som en innøvd Palace-variant. En corner ble slått bak i feltet. Der kom Pape Ndiaye Souare stormende og headet ballen videre til Damien Delaney. Sistnevnte hadde få problemer med å sette ballen i nettet.

I det 69. minutt skapte vertene spenning i kampen da Nathan Redmond reduserte med et godt skudd. Men på overtid satte den tidligere Newcastle-stjernen Yohan Cabaye spikeren i kista med sin debutscoring for Palace.

Drømmestart for Ranieri

Leicester valgte å sparke Nigel Pearson og ansette Claudio Ranieri som manager i sommer. Den tidligere Chelsea-sjefen fikk en drømmestart i sin nye klubb da Sunderland ble slått 4-2. Allerede etter 25 minutter sto det 3-0. Jamie Vardy scoret det første da han stusset et frispark i mål, før Riyad Mahrez scoret de to neste. Først da han headet inn et godt innlegg fra Marc Albrighton, så da han skaffet straffespark og selv trillet det i mål.

Sunderland-manager Dick Advocaat måtte ta grep, og allerede etter en halvtime ble midtbanesluggeren Lee Cattermole byttet ut. Inn kom spissen Steven Fletcher, uten at det utgjorde noen forskjell med en gang.

Jermain Defoe tente håpet da han reduserte etter en time, før Marc Albrighton satte inn 4-1 like etter. I det som ble en real målfest reduserte så innbytter Fletcher etter 71 minutter.

Dermed er Leicester serieleder i Premier League etter første kamp.

Everton berget poeng

Everton startet forrige sesong svakt. Hjemme mot nyopprykkede Watford reddet de ett poeng da det endte 2-2 lørdag.

Mexicanske Miguel Layún fikk en drømmedebut for gjestene da han hamret Watford i ledelsen etter 13 minutter av oppgjøret.

For Everton utlignet Ross Barkley fortjent da 76 minutter var spilt. Midtbanespilleren fikk ballen fra innbytter Arouna Koné og hamret den i hjørnet.

Sju minutter senere sendte den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo Watford foran igjen med en flott scoring hvor han lurte stopperparet John Stones og Phil Jagielka.

Heller ikke denne gangen holdt ledelsen for Watford. Denne gang var Koné målscorer etter å ha blitt flikket gjennom av Romelu Lukaku, slik at det endte med ett poeng til hvert lag. (©NTB)

Vis fakta ↓
Engelsk eliteserie fotball lørdag, 1. runde: