Liverpool's Martin Kelly and Everton's Victor Anichebe bjump for the ball during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, January 16, 2011. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: DARREN STAPLES

Dalglish er hentet inn for å få fart på et skakkjørt lag. Skottens annen periode som manager åpnet med bortetap mot Manchester United (FA-cup) og Blackpool (serie).

Fernando Torres burde gitt Liverpool ledelsen etter 19 minutter, men spanjolens avslutning endte i stolpen.

Etter en snau halvtime kom fortjent ledermålet for Liverpool da Raúl Meireles banket inn sitt første Premier League-mål etter at Dirk Kuyt hadde fått to avslutninger reddet.

– Det var fantastisk (å komme tilbake). Vi kunne ledet med mer enn ett mål, men vi er veldig fornøyd med måten vi spilte på. Det er bra av spillerne som akkurat har måttet tilpasse seg en ny spillemåte og nytt treningsmønster, sa Dalglish.

Everton slet før pause, men Goodison Park-laget hevet seg voldsomt etter pause. Rundt 40 sekunder av 2. omgang var spilt da Sylvain Distin dukket opp på bakre stolpe.

Utligningen kom etter svakt forsvarsspill av Martin Skrtel. Etter 52 minutter var det Jermaine Beckfords tur. Rot i Liverpool-forsvaret gjorde at den tidligere Leeds-angriperen kunne ordne 2-1-ledelse til blåtrøyene.

– Fem minutter inn i 2. omgang lå vi under 1-2, men spillernes holdning og vilje til å komme tilbake var virkelig noe, sa Dalglish

Everton dominerte i perioder, men uten å få flere mål.

Etter 1-2-målet ristet Kenny Dalglish på hodet, men vertene kjempet heroisk og fikk utligningen da Kuyt scoret på straffespark drøyt 20 minutter før slutt. Nederlenderen fikk sjansen da Evertons gode målvakt Tim Howard felte Maxi Rodríguez. Kuyt sendte Howard feil vei og sørget for poengdeling i et intenst derby.

Dalglish avsluttet sin første periode som manager i Liverpool med tre kamper mot Everton. Sist skotten ledet Liverpool på Anfield i ligaen var 9. februar 1991. I den NRK-sendte Tippekampen sørget Jan Mølby og David Speedie (2) for at Liverpool vant 3–1. Pat Nevin scoret for Everton.