MOLDE-FC KØBENHAVN 1-2:

AKER STADION (rbnett.no): Kun seier var godt nok mot FCK, dersom Ole Gunnar Solskjær og MFK skulle holde liv i drømmen om Europa League-avansement. Etter en dårlig 1. omgang hevet MFK seg og utliknet til 1-1 ved Daniel Chima Chukwu, men et kvarter før slutt kontret gjestene og Rurik Gislason inn seiersmålet.

— Jeg var skuffet over første omgang, men i annen fikk vi god respons, sier Ole Gunnar Solskjær til Max.

— Vi er nødt til å lære av dette. Spillerne må skjønne at de er gode fotballspillere fra start, sier han.

— I annen omgang viste vi hva vi er gode for. Da hang ikke FCK med. Men vi felles av individuelle feil, mener Vegard Forren.

Santin iskald

Etter 15 minutter av torsdagens Europa League-kamp kom FCK til en gedigen sjanse. Stjerneskuddet Andreas Cornelius sto godt plassert inne i boksen da ballen ble slått inn fra venstre. Angriperen rev seg løs, kastet seg frem og headet den på mål fra kloss hold, men heldigvis for de blåhvite hang Espen Bugge Pettersen med på notene.

MFK-keeperen fikk det derimot tøffere fem minutter senere, da dommer Michael Oliver ga gjestene straffespark. Han var ikke i tvil om at det var straffe, da Daniel Chima Chukwu ruset rett inn i en motspiller.

Fra elleve meter var veteranen Cesar Santin iskald, ventet ut Bugge Pettersen og satte ballen ganske midt på mål.

FCK-dominans

Hjemmefordel til tross, MFK maktet ikke å skape det helt store i 1. omgang. Jo Inge Berget vandret på danskenes halvdel og fyrte av med venstrefoten fra 20 meters hold da det var spilt en halvtime. Keeper Kim Christensen hadde imidlertid god kontroll på skuddet.

FCK var farlig frempå flere ganger i løpet av den første omgangen. Da det var spilt 34 minutter vartet målscorer Santin opp med en farlig stuss. Ballen trillet like utenfor Bugge Pettersens venstre stolpe.

Samme mann ble vakkert servert av Thomas Delaney i kampens 40.minutt. Angriperen hadde kommet seg løs og var i god posisjon foran MFK-keeperen, men bommet skikkelig da han skulle stusse den videre i mål.

Headet inn utlikningen

I pausa valgte Solskjær å ta av Daniel Berg Hestad til fordel for Etzaz Hussain. Med Hussain på laget var det et helt annet MFK-lag som tok fatt på de siste 45.

Et par minutter ut i omgangen fikk Daniel Chima Chukwu muligheten til gjøre opp for seg etter straffesparket han laget i 1. omgang. Skuddet hans fra 12 meters hold strøk imidlertid like utenfor FCK-keeperens høyre stolpe.

Etter 62 minutter fikk han en ny mulighet, og denne gangen kunne han endelig slippe jubelen løs. Magnus Wolff Eikrem skrudde ballen presist inn i boksen fra venstresiden, og Chima møtte ballen på første stolpe og stanget den utagbart forbi FCK-keeperen. En fortjent utlikning sett ut ifra kamputviklingen.

Kontret inn seiersmålet

Eikrem var også servitør da innbytter Pape Paté Diouf ble spilt gjennom etter 71 minutter. Diouf dempet ballen elegant, men var for nær keeper da han fyrte løs.

MFK dominerte banespillet og jaktet et ledermål utover i omgangen, men etter 76 minutter kontret gjestene da Etzaz Hussain mistet ballen på midtbanen. Med Knut Olav Rindarøy liggende høyt i banen, åpnet det seg store rom på MFKs venstreside.

Kontringen endte med at Rurik Gislason fikk ballen litt til høyre inne i MFKs 16-meter, og trillet den iskaldt forbi Bugge Pettersen og inn ved lengste stolpe.

Drømmen om avansement knust

MFK jaktet scoringer, og fem minutter før full tid kom Davy Claude Angan inn for Eikrem. Ivorianeren maktet ikke å utgjøre en forskjell.

I stedet var Chima nær ved å kopiere scoringen sin i det 87. minutt. Joshua Gatt skrudde ballen inn fra venstresiden og nigerianeren møtte den med pannebrasken på første stolpe. Denne gangen gikk den imidlertid på feil side av stolpen.

Kampen ebbet ut i 1-2, og dermed har MFK ingen mulighet til å avansere til sluttspillet i Europa League.

PS! Vegard Forren avsluttet det som kan være hans siste kamp på Aker Stadion med kapteinsbindet på armen.

Daniel Berg Hestad gikk ut i pausa og Magnus Wolff Eikrem ble tatt av banen like før slutt, så dermed var det den Everton-aktuelle stopperen som fikk æren av å lede laget de siste minuttene.