Klubben fra byen med samme navn har nemlig nylig annonsert en avstemning på Facebook , der supporterne får være med og bestemme hvordan første— og andredrakten skal se ut i årets sesong.

Alle forslagene til førstedrakt holder seg til temaet med grønne og hvite striper, mens andredraktene er mer forskjellige.

Uansett: Jeg liker et slikt initiativ. Det signaliserer åpenhet fra klubben, det binder supporterne tettere sammen med det som skjer i klubben, og jeg vil også tro at det vil selge flere drakter når vinneren er kåret.

Det er ikke alltid folket har rett, som da Plumbo vant Årets hit, eller da Therese Johaug ble kåret til Årets idrettsnavn 2011. Men en argentinsk klubb stoler på folket, og jeg er helt sikker på at Banfield vil spille i en fin drakt i år!

Norske klubber vil peke på kostnadsspørsmål når de avviser en slik tanke her i landet. Men draktleverandørene kommer som regel med flere alternativer som klubbene skal ta stilling til. Hvorfor ikke presentere alternativene for supporterne, og la dem være med i prosessen? Så lenge alternativene kun er i elektronisk form, vil det vel ikke være de store kostnadene med det?

Utfordringen er herved gitt...

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!