Drammen var pyntet til fest grunnet Elvefestivalen og byens gulljagende lag ville bidra. Dessverre for vertene klarte gjestene fra Romerike å bidra med like mange scoringer i målfesten på Marienlyst Stadion.

— Hadde vi vunnet dette oppgjøret så hadde det vært århundrets kamp. Med det spillet her vinner vi åtte av ti fotballkamper. Den første omgangen vi leverer er grisegodt, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila.

Presset er på Rosenborg og Molde

Gulljagende Strømsgodset har hatt en negativ utvikling på bortebane på sensommeren mens tapet mot Brann i Bergen førte til at laget er ute av cupen. Like bak serielederen puster Molde og Rosenborg drammenserne i nakken.

— Vi må snu den negative trenden, men vi har marginer i mot oss også. Lillestrøm har få sjanser, men jeg er litt bekymret for at de mulighetene de får er såpass store.

Deila har tidligere uttalt at han tror Rosenborg og Molde blir enda bedre av å spille i Europa. I tillegg har begge konkurrentene forsterket stallene i sommer. Derfor mener Deila at presset ligger på Molde og Rosenborg i gullkampen.

— Presset er på de to lagene. Vårt mål er å få muligheten til å spille i Europa neste år. Vi har ti poeng ned til fjerdeplassen, så vi skal jobbe knallhardt for å klare det, sier Deila til Aftenposten.no

Skuffa, men fornøyd

Hjemme på Marienlyst så det ut laget hadde funnet sitt gamle jeg. Strømsgodset rundspilte Lillestrøm i den første omgangen, men hjemmelaget ledet kun 1-0 til pause. Etter en forrykende andre omgang sto det 3-3 på resultatavla etter en kamp som innholdt alt.

— Det glipper i den andre omgangen og Lillestrøm er farlige når de får brukt bakrommet bak våre midtstoppere. Vi blir slitne og det blir store rom. Likevel synes jeg vi leverer festfotball på festdag.

Tross to tapte poeng kunne ikke Deila være misfornøyd hva hans lag presterte.

— Jeg er skuffa, men likevel fornøyd. Vi gjør en fantastisk prestasjon selv om vi slipper inn enkle mål i den andre omgangen, mener Deila.