Årets Hødd-keeper Aslak Falch er ferdig i Hødd. Nå håper Ole-Monrad Alme (19) å ta opp keeperarven i Hødd.

I går overrasket Hødd med å fortelle at Aslak Falch — årets Hødd-spiller i både Sunnmørsposten og hos supporterklubben Blåsarane - ikke får ny kontrakt av klubben. I dag kommer litt mer av forklaringen til Falch-vrakingen: Talentfulle Ole-Monrad Alme har skrevet ny toårskontrakt med Hødd.

— Dette er en strålende signering for Hødd. Ole-Monrad er en kanonkeeper, sier sportslig utviklingsleder Geir Hansen.

Selv er Ole-Monrad Alme stolt over kontraktsforlengelsen.

— Jeg er selvsagt strålende fornøyd med dette. Det viktigste er at jeg kan utvikle meg framover, og det tror jeg at jeg kan gjøre i Hødd, sier Ole-Monrad Alme.

Falch-beslutningen forandret situasjonen

Han legger ikke skjul på at det har vært diskusjoner fram og tilbake med Hødd om framtida. Han har vært i dialog med Hødd en stund.

— Det at Aslak forsvant forandret selvsagt situasjonen for min en del. Jeg var uansett innstilt på å bli værende i Hødd, men jeg ville eventuelt vite hvem som skulle bli trener og ville vite litt om planene framover, sier Alme.

- Er du klar for å bli Hødds førstekeeper umiddelbart?

— Nja, jeg har jo bare spilt to kamper i 1. divisjon hittil. Da gjorde jeg to gode kamper, men jeg kan vel ikke dermed si at jeg har taklet 1. divisjonsnivået enda. Samtidig er jeg klar på at dersom jeg får muligheten, så skal jeg ta den, sier Alme.

— Men målet ditt nå er vel å bli Hødds nye førstekeeper allerede neste år?

— Ja, selvfølgelig er det det, sier Alme.

I møte med Urke i dag

Nå gjenstår spørsmålet om hvem som blir Almes keeperutfordrer neste år. Da Falch-beslutningen ble kjent, begrunnet Hødd dette blant annet med at klubben kun skal ha to keepere neste år. Jan-Lennart Urke (24) var i fjor den tredje keeperen i Hødds stall.

I ettermiddag skal han i møte med Hødd for å diskutere framtiden.

— Signalet jeg har fått fra Hødd er at de vil prøve å signere Jan-Lennart på en ny kontrakt. Hvis det skjer, så blir jo det en reell fight mellom oss. Jan-Lennart er kanskje kommet litt lenger enn meg hittil, men jeg tror vi i så fall starter ganske likt. Så da gjelder det bare å bruke vinteren på å vise at jeg fortjener plassen i serieåpningen, sier Ole-Monrad Alme.

Hødds sportslige utviklingsleder Geir Hansen vil foreløpig ikke slå fast at Urke/Alme blir keeperduoen i 2016. — Målet vårt er å presentere to keepere når Hans-Erik Eriksen kommer hit for å overta i januar. Om det ender med Ole-Monrad og Jan-Lennart er for tidlig å si, men dersom det ender opp med disse to har vi to kjempegode keepere. Så gjenstår det å se ut i mai om vi har gjort rett. Du får spørre meg da, sier Geir Hansen.